Zachte ‘kipfilets’

Leiden, 12 juli 2024

Lieve Isa,

Van de week is voor jou de zomervakantie begonnen en meteen ben je een nachtje bij bonpa en mij komen logeren omdat jouw papa en mama naar een concert gingen.

De middag begon goed. Je ben meegegaan naar de bibliotheek waar je boeken heel goedkoop kon kopen. Jij hebt er meteen 6 uitgezocht. Dus voorlopig kan je weer lezen.

De volgende dag zijn we met z’n drieën naar het Maritiem museum in Rotterdam gegaan. Je hebt in de trein zitten lezen en met mij en Wes gekwartet. Toen we in Rotterdam het station uitkwamen was er meteen veel te zien: huizen die op omgevallen dobbelstenen leken – de kubuswoningen, een gebouw dat op een potlood leek, een brug die op een zwaan leek, en een hele grote markthal. Jij wilde niet in de kubuswoningen wonen want je dacht dat de vloer schuin zou zijn en dat dat onhandig was.

Onderweg naar het museum zagen we tussen de wolkenkrabbers een ‘oude’ kerk. Je wist dat Rotterdam in de oorlog gebombardeerd was en dat er daarom zoveel nieuwe gebouwen staan. Ook hebben we nog een beroemd standbeeld bekeken dat met het bombardement te maken had.

In het museum heb je een cadeautje gekregen omdat je zo’n mooi rapport had: een krabknuffel. In het museum had alles met scheepvaart en Rotterdam te maken en heb je lekker rondgelopen en van alles bekeken. Buiten lagen er veel oude schepen, stond er een vuurtoren, en grwote kranen die gebruikt werden om dingen van en op de scheppen te tillen. Sommige schepen mochten we bekijken. Je vond de boot waar hele kleine slaapplaatsen waren helemaal niks en de baby(pop) die op een soort plank in een bedstee lag vond je zelfs eng.

Nadat we rondgekeken hadden was het tijd voor ijs. Daarna zijn we via een ruimte waar je kon kleuren en een soort klimmuur het museum weer uitgegaan.

Toen we terug naar het station liepen was jij steeds over de onderkant van mijn bovenarm aan het wrijven want “dat was zo lekker zacht”. Ik vertelde je dat dat de onderkant van de bovenarmen ook wel “kipfilet” genoemd werd. Daarna hebben we nog overlegd of ze eetbaar waren maar gelukkig ben ik heel thuisgekomen.

Ik vond het heel gezellig om met jou en Wes op stap te gaan. Ik ben al aan het bedenken waar we nog meer naar toe kunnen.

Liefs, oma Elma

Leave a Reply