Meedoen

IJsselstein, 19 juni 2024

Lieve Isa,

Afgelopen week moesten je moeder en ik je iets belangrijks vertellen. We dachten dat je het wel al wist, maar wisten het niet zeker. Dus, een paar dagen geleden, ‘s avonds, terwijl je broertje al lag te slapen, hebben we je vertelt dat Sinterklaas niet echt bestaat.

Als ik me het goed herinner, was ik zelf helemaal niet te spreken over dit feit, toen ik het te horen kreeg. Jij zei doodleuk “oké”.

Dat vertelde ons niet dat je daadwerkelijk had begrepen wat we je aan het vertellen waren. Dus we hebben uitgelegd hoe de hele traditie in elkaar steekt. En ook, vooral, dat jij nu onderdeel bent van het grote geheim, en daarom mee kan helpen om het voor jongere kinderen, zoals je broertje, nog veel leuker te maken!

Nou, daar had je wel zin in!

Ik heb je nog maar niet verteld over mijn plan om zelf hulpsinterklaas te worden over een paar jaar. Ik denk niet dat je daar je mond over had kunnen houden tegen Wes.

Je hebt trouwens gelijk de volgende avond je schoen gezet. Maakt niet uit dat Sinterklaas niet echt bestaat, en dat het half juni is. Het was vooral leuk en gezellig.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply