Hangen

IJsselstein, 14 juni 2024

Lieve Isa,

Het ging goed meid! De avondvierdaagse is elk jaar makkelijker voor je. Dat is niet vreemd – je bent natuurlijk veel langer en sterker dan dat je afgelopen jaar was. Het is wel ontzettend leuk om te zien. Vorig jaar bleef je nog veel bij mij – ik denk dat we wel 15 kilometer hand in hand hebben gelopen. Dat was dit jaar een stuk minder. Er deden een aantal van je vriendinnen, en ook andere klasgenootjes mee met de avondvierdaagse, en dat betekende: lekker geiten!

En dat hield weer in dat jullie veel aan het spelen waren. Achter elkaar aan rennen, elkaar proberen te pakken. Ik denk dat je misschien wel een kilometer of twee meer hebt gewandeld dan ik, alleen maar van al dat heen-en-weer-geren.

Natuurlijk werd je daar ook wel moe van. Zeker op de derde dag, dat is elk jaar de langste etappe. (7km ipv 5,5.) Toen was je aan het einde toch echt wel moe; en daar merkte ik weer dat als je moe was, je het liefste lekker bij mij wilde zijn. Dan voelde ik je hand in de mijne glijden, en wandelden wij samen lekker door, en kletsten we wat.

En dit is helemaal top, en precies zoals het hoort. Als je energie hebt: lekker spelen. Als de energie op is: kom lekker terug naar mij. Ik vind het beregezellig om lekker met je te wandelen. En ik vind het superleuk om je te zien spelen. Zeker ook omdat ik me nergens zorgen over hoef te maken. Ik weet dat je niet zomaar een straat op rent – je houdt alles goed in de gaten, en houdt ook rekening met anderen.

Dus: je hebt het super gedaan, schat. Je vond het zelf hartstikke leuk, en ik ook. Ik ben trots op je!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply