Spugen

IJsselstein, 11 mei 2024

Lieve Isa,

Gister hadden we weer een ervaring, waardoor ik me altijd door kinderen laat verwonderen. In dit geval gaat het natuurlijk om jou.

Jij was bij opa Erik en oma Thea logeren. Je had voor je verjaardag een dagje shoppen van ze gekregen, en dat hebben jullie vrijdag gedaan. Je hebt je lekker laten verwennen, met een vossenslaapmasker, pokemonkaarten, potloden, een gum-puntenslijpercombi, en nog wat dingetjes. Je bent met opa ook nog naar het meertje gegaan, in het bos achter hun huis. Daar hebben jullie samen een salamandertje gevangen en ook kikkervisjes.

Dat maakte het allemaal wel een drukke dag. Je klaagt de afgelopen paar dagen ook af en toe over tandpijn, waardoor je niet helemaal lekker had geslapen. Aan het einde van de dag was je dus helemaal op. Toen je naar bed ging, heb je aan opa en oma verteld dat je eigenlijk naar huis wilde. En dat hebben we geregeld.

Mama werd gebeld, en ik ben daarna in de auto gesprongen. Een uurtje later was ik bij jou. Jij lag inmiddels al te slapen, maar je was ook snel weer wakker en klaar om te gaan. Je klaagde nog dat je je niet lekker voelde, maar je was niet misselijk.

We reden snel naar huis, en een uurtje later waren we er weer. Jij had wat gedut in de auto. We stappen de auto uit, en jij klaagt gelijk over misselijkheid. Snel naar binnen, zodat je wat kan drinken en naar bed kan – dat zal vast goed zijn voor je buik. Buiten in de tuin heb je al overgegeven.

En toen was het ook allemaal weer goed. Je was klaarwakker. Je hebt nog een half uur met mama gepraat, ondanks dat het al 10 uur ‘s avonds was. Toen wilde je nog wel even met mij kletsen. Ik heb je verteld dat het echt tijd was om te slapen. Toen was je ook zo in slaap gevallen.

Heel veel plezier, moe, niet lekker, wel lekker, niet lekker, spugen, gezellig. Het gaat alle kanten op. Ik ben blij dat je je nu beter voelt.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply