Vliegen

IJsselstein, 4 mei 2024

Lieve Isa,

Afgelopen week was het eindelijk zo ver! We gingen op vakantie naar Griekenland! Mama en ik hadden er heel veel zin in. Jij iets minder. Dat kwam volgens mij vooral omdat we naar Griekenland zouden vliegen. En dat vond jij wel spannend.

Vrijdagmiddag hebben we alles in de auto gegooid en zijn we naar oma Thea en opa Erik gereden. Daar zijn we een nachtje blijven logeren. Opa Erik bracht ons zaterdag naar het vliegveld van Eindhoven. Dat jij een dansvoorstelling moest missen voor de vakantie was je alweer vergeten.

En toen gingen we de lucht in. Jij zat naast mij en hield m’n hand stevig vast. Het opstijgen en dalen was wat spannend – zeker toen er tijdens het dalen ook wat turbulentie was. Maar toen we geland waren, waren we er ook. Het was lekker warm, en het uitzicht was prachtig. We moesten nog wel de huurauto ophalen en naar Tolo, waar ons hotel stond, rijden. Dat was een rit van 2 uur. Uiteindelijk waren we pas rond 10 uur ‘s avonds in het hotel. Daar stond oom Hidde klaar om ons het laatste stukje van de weg te wijzen.

De dag erna gingen we gelijk op avontuur. We hebben besloten om de dagen doormidden te delen. De ene helft deden we iets wat Wes en jij leuk vonden. De andere helft deden we iets wat mama en ik leuk vonden. Jullie halve dagen zaten we veel op het strand of aan het zwembad. Onze halve dagen gingen we op pad. We zijn in Mykene geweest, daarna naar het kasteel in Nafplio, daarna naar de tempel van Asklepios in Epidauros, en daarna weer naar Nafplio. Dit keer naar het fort op een eiland in de baai.

Je hebt goed meegedaan met de excursies. Je kon vaak lekker klauteren, wat je wel leuk vond. De geschiedenis deed je niet zoveel. Het strand vond je veel leuker. Lekker in het water spetteren, of met een balletje overgooien. Je hebt ook nog een vriendinnetje gemaakt één van de middagen. Dat vond je wel beregezellig, ook al spraken jullie niet dezelfde taal.

Het was allemaal leuk, maar uiteindelijk ook wel weer genoeg. Op woensdagavond was je er wel een beetje klaar mee, en wilde je weer in je eigen bedje slapen. Snap ik heel goed. Ik slaap ook het lekkerste in mijn eigen bed. Van woensdagavond tot vrijdagochtend heb je heel veel met oma Elma geknuffeld, proberen die gevoelens van heimwee weg te knuffelen.

Vrijdag zijn we teruggevlogen. We moesten eerder op, omdat we weer een flinke rit terug naar het vliegveld hadden. Dat ging gelukkig allemaal goed. De terugvlucht trouwens ook. Die vond je wel ook weer wat spannend, maar iets minder dan de heenweg.

In Nederland stond opa Erik al op ons te wachten. Hij heeft ons naar Waalre gebracht, waar we nog een paar uurtjes hebben gezeten. We kregen natuurlijk worstebroodjes te eten, en spaghetti als avondeten. Daarna zijn we in onze eigen auto gestapt en zijn we naar huis gereden.

Thuis mochten Wes en jij nog even snel in bad, en daarna hop, snel je eigen bed in. En voor we het wisten lag je heerlijk in je eigen bed te knorren. Je hebt ook lang geslapen – het klokje rond.

Vandaag hebben we het rustig aangedaan, om nog lekker bij te komen. Gelukkig vond je de vakantie wel leuk! Dus dat gaan we nog wel een keertje doen.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply