Moeilijk vinden

IJsselstein, 2 maart 2024

Lieve Isa,

Je verjaardag komt eraan. En dat is op zichzelf natuurlijk al feest! In tegenstelling tot afgelopen jaar, hebben we je feestje al ingepland. Ik weet niet of jij zelf al weet wat jij en je vriendinnen gaan doen (waarschijnlijk wel), maar het wordt een knutselfeestje! Helemaal jouw ding, want jij houdt ontzettend van knutselen.

Omdat mama en ik wat minder creatief belegd zijn, in ieder geval op het dingen maken met onze handen, hebben we professionele hulp ingeroepen: oma Thea. Op zaterdag de 16e komt oma Thea ‘s middags langs, en gaan jullie met z’n allen schilderen, knutselen en bouwen. Daarna is het plan dat oma blijft logeren, zodat ze er zondag gelijk bij is op jouw verjaardag!

Nou, voor zo’n feestje moet je natuurlijk je beste vriendinnen uitnodigen. We hebben uitnodigingen gehaald, en jij en mama hebben die samen ingevuld. En daarna mochten ze uitgedeeld worden. En dat was soms toch een beetje moeilijk.

De meeste meiden die je wilt uitnodigen zitten bij je op school. Je hebt daarom een hele stapel uitnodigingen meegenomen naar school, en ze daar uitgedeeld. Appeltje eitje!

Maar je wilt ook een vriendin van de BSO en een vriendin van dansles uitnodigen. En dat vind je toch wel even wat spannender.

Donderdagmiddag hebben we de uitnodiging voor je dansvriendin meegenomen. Voor de dansles zag je haar staan, met haar moeder. Je had de uitnodiging in je hand. Maar je durfde ‘m niet aan haar te geven. Niet in je eentje in ieder geval. Dus ik loop gezellig mee; maar ik vind dan wel dat je de rest zelf moet doen. Nou, dat lukte uiteindelijk ook wel. Je vriendin leek blij met de uitnodiging, en haar moeder zette het gelijk in de agenda.

Om je vriendin van de BSO te bereiken, zijn we even bij de BSO langsgegaan. Ook daar vond ik eigenlijk dat jij moest vragen of ze er was, maar het kwam je mond niet uit. Dus ik vroeg het, en ze was er niet. Maandag is ze er hopelijk weer. Jij denkt van wel.

Genoeg dus om enthousiast van te zijn. Maar je moet ook wel een beetje oefenen met mensen die je nog niet zo goed kent aanspreken hoor Ies. Ze bijten niet!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply