Diploma’s halen

IJsselstein, 25 januari 2024

Lieve Isa,

Afgelopen dinsdag, eergisteren, was een grote, en drukke dag voor jou. Je had namelijk een feestdag op school! ‘s Ochtends begon dat met afzwemmen voor je B-diploma met schoolzwemmen. Daarna had je het letterfeest op school, inclusief letterspeurtocht en geheime boodschap. Daarna vierden jullie zowel de verjaardag van juf Saskia, als dat hulpjuf Reyhan naar groep 5-6 ging. (Dat vond je trouwens jammer, want het was een leuke juf.) En aan het einde van de dag werden de letterdiploma’s uitgereikt. Omdat jij in groep 4 zit, kreeg jij het Hoofdletterdiploma. En dat betekent dan weer dat je weet hoe je alle hoofdletters moet schrijven, én dat je weet wanneer je een hoofdletter moet gebruiken.

Het was een superleuke en drukke dag dus! Maar, het wordt beter.

Want bij het afzwemmen mochten we kijken. En oma Elma was helemaal uit Leiden gekomen om jou te zien afzwemmen! Mama en ik waren er natuurlijk ook. En je deed het geweldig. Al die dingen waar je nog een beetje mee moest oefenen afgelopen weken, gingen helemaal goed! Je zette ook van de kant af met het duiken. Dat was iets wat ik nog niet eerder had gezien. Wij waren natuurlijk hartstikke trots, en je oma nog wel het meest!

‘s Middags, bij het letterfeest, mochten we óók komen kijken. En daar was oma Elma gezellig voor gebleven. Opa Erik en oma Thea zijn daar ook voor langsgekomen. Jij kreeg je diploma, met alle hoofdletters en een rode draak daarop afgebeeld, en toen konden we naar huis om het verder te vieren. Nouja, bijna dan. We moesten even wachten totdat Wes klaar was.

Oma Elma ging toen naar huis, maar oma Thea en opa Erik zijn nog even gebleven. Dat was hartstikke gezellig, en ook wel nodig. Jij was namelijk hartstikke moe van al het feest en alle diploma’s, en je had een hoop knuffels nodig. Specifiek van mij en van je opa Erik. En een beetje van Puk, die was er ook om het te vieren.

Je opa en oma moesten nog langs omi Lenie, dus die gingen na een paar uurtjes weer verder. Ondertussen was jouw energie helemaal op, dus je vond het wel best. Maar je was ook heel trots op jezelf. En mama en ik natuurlijk ook. Niet omdat je dinsdag twee diploma’s hebt gehaald, maar omdat je voor allebei je diploma’s een half jaar lang je best hebt gedaan, nieuwe dingen hebt geleerd, en hebt doorgezet op momenten dat het moeilijk was.

Je had trouwens dinsdag een derde diploma kunnen halen: je kameropruimdiploma. Maar je had geen zin om je kamer op te ruimen. Helaas.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply