Vergeten

IJsselstein, 13 december 2023

Lieve Isa,

Gisterochtend had je weer schoolzwemles. De één-na-laatste keer dit jaar. En speciaal daarvoor hadden de badmeesters en badjuffen er een hele speciale les van gemaakt. Ze hadden namelijk 11 verschillende spellen klaargezet, die jullie allemaal mochten spelen!

Je kon op een matje naar de overkant, via een touw. Er was een lange mat waar je overheen kon lopen. Je hebt door hoepels gezwommen, en met hele grote kurkjes om, zodat je in het water kon wandelen, en nog veel meer!

Jullie hoefden daarom ook niet in jullie kleren te zwemmen. Jij had alles al aan, omdat je niet wist dat er een speciale les was.

Je zwemkleren doe je trouwens al thuis aan, zodat je in het zwembad niet zoveel hoeft te doen, en snel kan gaan zwemmen. Maar dit keer was er iets niet helemaal goed gegaan.

Jij zat namelijk op een bankje in het zwembad, en je begon je kleren uit te trekken. Maar toen je je shirt omhoog deed, kwam je erachter dat je was vergeten om je zwempak aan te trekken. Die lag nog thuis!

Nou, dat vond jij helemaal niet leuk, want jij zag al die spellen, en dacht gelijk dat je niet kon meedoen. Gelukkig was ik de zwempapa die week (wat betekent dat ik erbij moet zitten voor het geval er iets aan de hand is), dus ik kon je gelijk even troosten. De badjuffen vonden het trouwens geen enkel probleem dat je lekker in je kleren zou zwemmen. Je had droge kleren, inclusief onderbroek, bij je, dus dat was gelijk geregeld.

Nou, tranen even weggeveegd, en je kon het water in. De rest van de les heb je heerlijk gespeeld.

Maar daarna was je toch wel moe. Wat niet raar is. Normaal zwem je maar een paar minuutjes in je kleding. Dit keer was het de hele les! Maar je hebt het wel goed volgehouden.

Volgende week de laatste les van dit jaar. In januari mag je nog 4x schoolzwemmen, en dan hopelijk ook afzwemmen voor je B-diploma!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply