Rouwen

IJsselstein, 5 november 2023

Lieve Isa,

Afgelopen week is de moeder van een vriendin van mama overleden. Vanzelfsprekend is mama daar ook een beetje verdrietig over. Aanstaande woensdag is de begrafenis, en gisteravond was er een condoleancemoment, waar we met z’n vieren naartoe zijn gegaan.

Voor jou en voor Wes was dit de eerste keer dat jullie zoiets hebben meegemaakt. Iedereen was in het zwart gekleed en verdrietig, wat je ook in de lucht voelde hangen. Je moest mensen die je verder niet kende een handje geven en ‘gecondoleerd’ zeggen. En we hebben even bij het lichaam gekeken. (Trouwens heel stoer dat jij dat deed, ik vond dat een heel stuk moeilijker vroeger, en ik was toen ook nog een stuk ouder dan jij nu.)

Daarna was het eigenlijk een beetje saai voor je. Je had niemand om mee te praten, behalve Wes en ik. Er was geen rekening gehouden met kinderen, dus er was alleen koffie en thee om te drinken. Later was er ook wat limonade, maar dat moesten ze wel speciaal voor jou halen. Je mocht niet spelen, want de sfeer was er niet naar. En toen we weggingen, wilde mama en ik ook allebei van je weten hoe je het had gevonden. Daar had je niet echt woorden voor.

Al met al maar een vreemde gebeurtenis. Maar ik ben trots op je hoe je het hebt gedaan.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply