Opstappen

IJsselstein, 5 oktober 2023

Lieve Isa,

Afgelopen weekend was mama op stap met haar vriendin Sanne. Dat betekende dat wij lekker met z’n drietjes thuisbleven. En dat is altijd een leuk excuus om er samen op uit te gaan.

Zaterdag zijn we op bezoek geweest bij Aristides en Ties, en natuurlijk ook hun ouders, jouw oom en tante. Maar het ging jou vooral om Ties. We hebben een tijdje geleden een gehaakte berenknuffel gekocht, en die mocht jij aan hem geven. Ties lag heerlijk te slapen toen wij langskwamen, maar werd een tijdje later wakker. Jij kon toen de beer aan hem geven, en hij vindt het waarschijnlijk prachtig. Het is moeilijk te zien bij jonge babies.

Daarna zijn we naar het openluchtmuseum gegaan. Dat was geen success. Wes en jij vonden het niet interessant, dus we zijn eigenlijk vrij snel weer weggegaan. Om het goed te maken hebben we op de terugweg McDonalds gehaald.

Zondag hadden we geen plannen. Toen we naar de winkel gingen voor lunch en avondeten, viel Wes met z’n loopfiets. Ik besloot toen dat Wes maar moest leren fietsen. Zo gezegd, zo gedaan. Daarna was jij aan de beurt. Jij rijdt op de oude fiets van tante Vief, en hoewel Vief niet heel groot is, is haar fiets nog een beetje te groot voor jou. Je kan er wel op fietsen, maar zelf opstappen dat lukte je nog niet. Ik hielp je daarom altijd met opstappen, en vervolgens kwamen we altijd wel waar we heen wilden.

Maar: ik was toch in een ‘leer de kinderen fietsen’-bui, dus we hebben zondag ook samen geoefend met opstappen. Ik liet je verschillende manieren zien die je kon proberen. Jij koos er één, en ging aan de slag. De eerste paar keer vond je het nog wel heel spannend, maar na een keer of vier-vijf, lukte het je zelf. De zesde keer ging weer verkeerd, maar daarna lukte het eigenlijk elke keer.

Dus nu kan je ook zelf op je fiets stappen! En dat is fantastisch. We zijn allebei supertrots op je. Ik heb ook gelijk een filmpje gemaakt en die naar mama gestuurd, want jij wilde graag dat mama het ook zag.

Later vertelde je me “Papa, als ik samen met jou ben, durf ik enge dingen te doen”. En dat is denk ik het mooiste compliment wat ik ooit heb gekregen.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply