Diploma halen!

IJsselstein, 15 september 2023

Lieve Isa,

Gistermiddag was het dan zo ver! Na iets meer dan 2 jaar oefenen, mocht je eindelijk afzwemmen voor je A-diploma. En als ik eindelijk zeg, bedoel ik niet dat we het te lang vonden duren, maar dat jij heel lang heel erg je best hebt gedaan om zover te komen.

En natuurlijk heb je ‘m gehaald.

Oma Elma was ‘s ochtends al gekomen. Ik heb nog een fijne wandeling met haar gemaakt, en we hebben Wes en jou samen uit school gehaald.

Thuis moest je van mij direct je zwemtas pakken. Die hebben we nog twee keer gecontroleerd of je alles wel bij je had. Voor de rest hoefde je niet zo veel, want we hoefden pas om 17:15 in het zwembad te zijn. Je hebt daarom nog lekker even televisie gekeken met oma.

Rond een uur of 16 kwamen ook opa Erik en oma Thea langs. Die kwamen natuurlijk ook naar je afzwemmen kijken. We hebben nog een kopje thee met ze gedronken, en een spelletje Familie Poen met ze gespeeld, voordat we in de auto stapten en naar het zwembad reden.

Daar waren we gelukkig ruim op tijd. En: Mama zal al op ons te wachten. Wij zijn met z’n tweetjes gaan omkleden, en de rest is op de tribune gaan zitten. Wij zijn bij ze gaan zitten toen jij alles aanhad.

Ze maakten er in het zwembad wel een showtje van. Alles werd aan elkaar gepraat door één van de zwemmeesters, en hij deed dat leuk.

Jullie, de stoere zwemmers die voor hun diploma gingen, werden welkom geheten, en mochten op banken achter de startblokken zitten. Daar kregen jullie een aantal opdrachten:

  • Eerst in het water springen, met kleren aan, en een baan zwemmen. Daarna mochten de kleren uit. Jij was de eerste die in het water sprong.
  • Daarna weer in het water spingen, en door een mat met een gat erin zwemmen. De mat lag op drie meter van de kant. Daarna moesten jullie nog vier banen zwemmen. Twee op je buik, en twee op je rug.
  • Daarna moesten jullie laten zien dat jullie de borstcrawl en de rugcrawl konden. Die moesten jullie elk een meter of 5 zwemmen
  • Jullie moesten ook nog laten zien dat jullie stil konden liggen op je rug in het water
  • En als laatste moesten jullie nog een minuutje watertrappelen

En toen was het klaar. Je kwam even bij ons glunderen en knuffelen. Daarna moest je weer terug met alle diplomazwemmers, want de diploma’s werden uitgereikt. Jij kreeg de jouwe, met een medaille! Je kreeg ook een briefje om je in te schrijven voor de zwemlessen voor je B-diploma. Dat hebben we maar meteen gedaan.

Daarna snel omkleden. Ik had een chocoreep voor je meegenomen, die je snel naar binnen propte. Jurk aan, medaille om, en snel naar huis!

Thuis hadden opa Erik en oma Thea al de taart klaargezet. Oma Elma had het boek Mathilda, wat we in Ospel bijna helemaal hadden geleden, maar zelf thuis niet hadden, voor je als cadeau. Mama en ik hebben een armbandje voor je uitgezocht.

En daarna lekker met z’n allen eten. We hadden salade en hartige taart, en, zoals jij graag wilde, kippenpootjes! Na het eten was het al laat, dus iedereen een kus en gelijk naar bed.

Opa Erik en oma Thea zijn weer naar huis gegaan. Oma Elma is blijven logeren, dus die kon je vanochtend nog even knuffelen. Je diploma en medaille gingen in je schooltas, want die moest je op school laten zien.

Maandag beginnen je zwemlessen voor B!

Mame en ik zijn apetrots op je! Je hebt heel lang je best hiervoor gedaan, en het was niet altijd leuk. Supergoed gedaan meid!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply