Vertellen

IJsselstein, 1 augustus 2023

Lieve Isa,

Vorige week kreeg ik een pakketje binnen. Nu vinden jullie dat altijd leuk en interessant, want… wat zou erin zitten? En dit keer zat er ook echt iets in voor jullie. Officieel van mij, maar wel voor jullie.

Want ik had een boek gekocht. Dat boek heet Amazing Tales, Verbazingwekkende verhalen. En in dat boek staat uitgelegd hoe we van voorlezen voor het slapengaan, spannende verhalen kunnen maken.

Het werkt zo: Je bedenkt voor het verhaaltje wie jij wil spelen in het verhaal. Wil je een stoere piraat zijn, of een mysterieuze tovenares? Een reus of een fee? Zodra je dat weet, mag je drie of vier dingen verzinnen waar je heel goed in bent. Dat onthouden we of schrijven we op.

En dan verzin ik een verhaal. En daarin vertel jij wat jij doet in dat verhaal. En als je één van de dingen kiest waar je heel goed in bent, dan mag je met een dobbelsteen rollen. Hoe beter je ergens in bent, hoe meer zijden er aan de dobbelsteen zitten. En rol je een drie of hoger, dan lukt wat je wil doen. Rol je lager, dan lukt het niet.

In beide gevallen mag ik je vertellen wat er daarna in het verhaal gebeurt.

En: je vindt het ontzettend leuk! Je bent al een piraat, een tovenares en een fee geweest. En je wil nog veel meer verhalen horen! En ik wil ook meer verhalen vertellen!

Ik heb twee van de verhaaltjes opgenomen. Die kan je later misschien een keertje luisteren.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply