Kleien

IJsselstein, 27 juli 2023

Lieve Isa,

Afgelopen weekend ben je er op uit geweest met opa Erik en Oma Thea. Zij gingen met de camper naar Zeeland, en ze vroegen of jij zin had om mee te gaan. Nou, dat had jij wel! Dus mama heeft je vrijdagochtend naar Waalre gebracht, en vanaf daar ben je met opa en oma naar Zeeland gegaan.

Één van oma’s zussen heeft een huisje op de camping waar jullie naartoe gingen. Dat is op zichzelf leuker voor oma dan voor jou. Maar: Hanneke is heel creatief, net als jij. En dat betekende dat jullie ook samen wat leuke dingen konden doen.

Zaterdagochtend kreeg ik een filmpje toegestuurd van opa Erik. In dat filmpje leerde Hanneke jou hoe je potten moest maken. Je had de natte klein voor je op een draaischijf. Met je voet bediende je hoe snel de schijf draaide, en met je handen maakte je de vorm. Hanneke stond ernaast om de klein goed nat te houden en om je uit te leggen wat je deed, en wat je moest doen.

Jouw potje ging later de oven in, maar was nog niet klaar toen jij weer naar huis toe kwam. Je mocht wel één van Hanneke’s potjes meenemen. Je hebt een rode uitgekozen, met een dekseltje. Die staat nu op je kamer.

Ik vroeg je, toen je thuis was, hoe het weekend was. Leuk, natuurlijk. Ze hadden een trampoline, en je hebt spelletjes gespeeld met opa en oma, en in de camper slapen was ook heel leuk. Maar het leukste was toch wel het potten maken. En dat snap ik, want dat past helemaal bij jou.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply