Jarig zijn

IJsselstein, 20 maart 2023

Lieve Isa,

Je bent nu 7 jaar oud. Al een paar daagjes natuurlijk. Je feestweekend is voorbij.

Feestweekend?

Yep. Feestweekend.

Oma Thea en Opa Erik komen altijd op je verjaardag zelf. Bonpa en Oma Elma komen op de dag dat ze uitgenodigd worden. In dit geval konden ze niet op vrijdag, je verjaardag, komen, omdat ze terugkwamen van een vakantie. Dus hebben we ze zondag uitgenodigd.

Vrijdag kwamen ook Omi Lenie, tante Soof, ome Koen en tante Vief op bezoek. Zondag waren ook tante Ioanna, ome Teije, Aristides, Daan, Janneke en Jasmijn, en Charlotte, Matteo en Lea op bezoek. Het was vrijdag en zondag een drukke boel.

Zaterdag hebben we niet gefeest, want we moesten bijkomen van vrijdag, en opladen voor zondag. Je had ‘s ochtends wel dansles, en de rest van de dag hebben we weinig gedaan.

En voor de rest? Vrijdag had je natuurlijk school. Daar mocht je trakteren. Mama heeft vrolijke fruitdieren gemaakt. Mandarijntjes met een hoedje van snoep, met een gezichtje erop, en bananen, met het puntje opengesneden, en daar een snoepje in. De mandarijntjes leken een beetje op poezen, de bananen op dolfijnen. Jij vond dat heel leuk, en juf Saskia blijkbaar ook, want die stuurde mama nog een mailtje dat jouw traktatie zo creatief was.

Je werd van school opgehaald door opa Erik, oma Thea en Puk. Dat was natuurlijk al feest. Ondertussen hebben mama en ik Omi Lenie opgehaald, dus die zat ook al klaar. Het feest kon beginnen!

Maar het ging niet heel lang door, want je wilde ook graag naar zwemles. Dus gingen we na een uurtje naar zwemles. Dat ging goed en was leuk, maar we moesten wel weer snel terug om jouw verjaardag verder te vieren. En ik moest koken, want jij wilde lasagna eten.

Dus ik koken, en jij feesten. Ik moest dit keer 2 ovenschalen met lasagna maken, omdat we zoveel bezoek hadden. Oma Thea en mama hebben nog een salade gemaakt, en jij hebt lekker gespeeld en geknutseld met de familie.

Rond etenstijd kwamen tante Soof, tante Vief en ome Koen ook aanschuiven. Die zijn na werk, door de file gereden, zodat ze ook nog met jou je verjaardag konden vieren. Van ome Koen en tante Vief heb je twee kaartjes naar een show van K3 gekregen, dus daar ga je over 2 weken met tante Vief heen. Je kreeg ook gelijk een K3-outfit, waar je helemaal gelukkig mee was.

Na het eten moest je nog even met iedereen knuffelen, want je was wel moe. En toen was het tijd om naar bed te gaan. Je wilde niet, maar uiteindelijk viel je toch lekker in slaap.

En daarna hadden we dus ook nog zondag! Zondag was ook druk spelen, cadeaus krijgen, snoepen en plezier hebben. Maar dan overdag, en met de andere kant van de familie. Je bent een paar keer met de kinderen en een aantal van de volwassenen naar het speeltuintje gegaan. Tikkertje spelen met oma Elma was wel een hoogtepunt, ondanks dat Aristides vals speelde.

Aristides, ome Teije en tante Ioanna bleven eten, en we hebben pizza besteld. Jij had niet zoveel trek, omdat je al flink had gesnoept en gesnackt de hele middag.

En toen was je ‘s avonds toch ook wel weer moe. Je bent wat eerder in slaap gevallen dan op vrijdagavond. Dat moest ook wel, want vandaag heb je weer school. En daar had je ook weer een hoop zin in. Want je vriendin Imani is deze week jarig!

Ik hou van je!
Papa

One Reply to “Jarig zijn”

  1. Ik kan me herinneren dat er iemand vals speelde maar dat was niet Aristides

Leave a Reply