Uitpakken

IJsselstein, 16 februari 2023

Lieve Isa,

Wes is net 4 jaar oud geworden. Dat was natuurlijk een groot feest, en allemaal heel leuk. Maar, ik heb gemerkt dat jij een beetje hebberig wordt als je al die cadeautjes ziet. Of misschien is hebberig niet het goede woord. Je wilt graag cadeautjes uitpakken.

Dus Wes heeft een stapel cadeaus gekregen. Het waren er echt heel veel, omdat iedereen twee of drie kleinere cadeaus had meegenomen. Dat betekende natuurlijk ook dat Wes heel veel cadeaus mocht uitpakken. En jij niet, want de cadeaus waren voor Wes. En je begreep wel dat de cadeaus voor Wes waren, maar toch wilde je hem heel graag helpen met uitpakken, of stiekem iets helemaal zelf uitpakken, of snel raden wat het cadeau was en het dan aan Wes vertellen.

Voor Wes is dat natuurlijk niet zo leuk, want je ontneemt hem de verrassing daarmee. Hij vond het trouwens geen probleem. Aan jou kant begrijp ik het ook, want volgens mij gaat het jou specifiek om dat gevoel van verrassing. Het raden en erachter komen wat er in het papier zit. Dat is natuurlijk het één-na-leukste van cadeautjes krijgen. Het leukste is met je nieuwe speelgoed spelen.

Maar goed, we hebben jou een beetje van de cadeaus weggeleid. Het was tenslotte allemaal voor Wes. En jij bent over 4 weken zelf jarig, en dan mag je je eigen cadeaus uitpakken. Maak je daar maar geen zorgen over.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply