Spelen

IJsselstein, 11 januari 2023

Lieve Isa,

Meid, je moeder en ik hebben een enorme fout gemaakt. Mama en ik hebben allebei in de afgelopen maand een nieuwe mobiele telefoon besteld en in gebruik genomen. Dat betekende ook dat er twee ‘oude’ telefoons niet meer werden gebruikt. Die van mij was op. Reageerde niet meer als je op het scherm drukte en er het beeldscherm was flink gebarsten. Maar mama’s telefoon was eigenlijk nog wel oké. Vertoonde een paar kuurtjes in dagelijks gebruik, maar kon nog wel gebruikt worden.

Toen mama haar nieuwe telefoon kreeg, vroeg jij gelijk of je haar oude telefoon mocht hebben. Dat was heel slim van je. Mama was wat afgeleid en zei ‘ja hoor’. Dus nu heb jij een telefoon. Je kan er niet mee bellen, maar je kan er wel spelletjes op spelen!

De eerste regel was wel: niet meer dan een half uurtje per dag op de telefoon. In de praktijk betekent dat natuurlijk dat mama en ik dat in de gaten moeten houden, want jij vindt het geen enkel probleem om langer te spelen. Niet dat je zo ontzettend veel op die telefoon zit hoor. Soms laat je ‘m dagen liggen. Maar als je erop zit, is het makkelijk om de tijd uit het oog te verliezen.

En wat doe je dan op de telefoon? Je hebt een soort make up spelletje, waarbij je drie vormpjes met elkaar moet verbinden om prijzen te winnen. Je hebt een merge-spelletje, waarbij je twee dezelfde voorwerpen op elkaar moet plakken, om iets nieuws te krijgen. En je hebt natuurlijk Youtube. En daar kijk je nu heel veel Kinderen voor Kinderen op. Dan leg je de telefoon neer, zodat je wel het filmpje kan zien, en dan doe je de danspasjes mee. Dar gaat trouwens al flink goed.

Al met al is het misschien wat te vroeg voor een telefoon, maar aan de andere kant zit je niet op sociale media of de hele dag met je vriendinnen te appen, dus zo’n ramp is het ook nog niet.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply