Learning

IJsselstein, 18 november 2022

Lieve Isa,

Het is het einde van je schoolweek. Maar voordat je lekker kan uitrusten, zijn er nog een paar dingen die je gaat doen. Je hebt natuurlijk zwemles vanmiddag. En je hebt je school. En, en daar heb ik eerder al heel kort iets over geschreven, je hebt na school Engelse les.

Laten we beginnen met dat je het heel leuk vindt, maar dat er ook iets aan zit wat je niet zo leuk vindt. Dat is dat je oma Elma bijna niet ziet. Oma Elma pakt rond 15.00 de tram naar huis, als ze hier is. Jouw Engelse les duurt tot 14.45. Als we naar huis haasten na de les, heb je nog net twee minuten om haar te knuffelen. En dat vindt jij eigenlijk te weinig.

Maar voor de rest vindt je de Engelse les heel leuk! Je krijgt elke keer een werkblad, waarop je dingen moet aangeven. Hoe oud je bent. In welke klas je zit. Wat je leuk vindt, en wat juist niet. En dat allemaal in het Engels natuurlijk.

En dan kom je thuis, met dat ingevulde werkblad, en dan vertel je ons waar de les over ging. Dat doe je wel in het Nederlands. Snap ik, is ook een stuk makkelijker. Mama en ik stellen je dan wat vragen in het Engels, over de dingen waar je les ook over ging. En die vragen kan jij vrij goed beantwoorden.

Ook op andere dagen praat je een beetje Engels met ons. “Hello, how are you doing daddy?” “I’m doing great, honey…”, en dan praat ik lekker Engels tegen je, totdat ik je ogen glazig zie worden en het duidelijk is dat je er niks meer van begrijpt. Ik leg dan uit wat ik allemaal tegen je heb gezegd, en wat de woorden betekenen.

Je zingt ook in het Engels. Veel van de muziek die we luisteren is natuurlijk in het Engels. En je houdt van zingen. Dus dat ligt voor de hand.

Al met al spreek je al een aardig mondje Engels, en het is superleuk om te zien hoe je je ontwikkelt.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply