Schminken

IJsselstein, 30 oktober 2022

Lieve Isa,

Nou Ies, deze week is een feestweek. Niet alleen omdat het vakantie is, maar ook omdat het Halloween is. En er bleken zowaar twee Halloween-feestjes hier in IJsselstein te zijn.

Gisteren konden we Halloween vieren bij de Jumbo, bij ons in de buurt. Er waren daar een heks, een mummy, een dokter, een enge clown en een vampier die jullie elk een opdracht gaven. Als je de opdracht goed had gedaan, kreeg je een stempel. Met vijf stempels mocht je een zakje snoep ophalen.

Dus jij en Wes hebben blikken omgegooid bij de dokter, een toverdrankje gemaakt met de heks, een mandarijn overgegooid met de clown, gedanst met de mummy, en eng gelachen met de vampier. En dus een zakje snoep gekregen.

Maar dat was niet alles, want er waren ook nog twee mensen die je konden schminken. Wes had daar niet zo’n zin in, maar jij wel! Je kon uit een aantal ontwerpen kiezen, en jij koos voor een spook op je voorhoofd, met regenboogkleuren op en rond je ogen, en glitters erbij. We hebben er nog wat leuke foto’s van.

En ‘s middags moest je natuurlijk opa Erik bellen om je mooie gezicht met schmink te laten zien. Opa Erik was ook erg onder de indruk.

Vandaag was er nog meer Halloween. Dit keer in de stad. Het zou rond 12 uur beginnen, dus rond 12.30 zijn wij naar de stad gefietst. Het was eigenlijk al een beetje te druk. We zijn door de winkelstraat gelopen, en daar zagen we dat je een suikerspin kon halen. Daar was het wel heel druk, dus die hebben we even overgeslagen. Verderop stond een clown ballondieren te draaien. Daar hebben we een tijdje gestaan, totdat jij een skelet-ballon kreeg, en Wes z’n groene ballonhond had. Nog een stukje verderop kon je je laten schminken. Wes had daar niet zo’n zin in, dus ik ben met hem naar de speeltuin gegaan. Jij vond schminken wel een heel goed idee, dus je hebt met mama even gewacht, totdat jij een spin en een regenboogweb op je gezicht had. Daarna zijn jullie ook naar de speeltuin gekomen.

Op de terugweg zijn we nog even langs de suikerspinkraam gelopen, maar daar was het nog steeds heel druk. We hebben daarom wat anders lekkers gehaald en zijn toen weer naar huis gefietst.

Halloween was feest, maar niet het enige wat we deze week hebben gedaan. We zijn ook nog bij Janneke, Jasmijn en Daan op bezoek geweest voor Janneke’s verjaardag. Dat vonden Wes en jij zo leuk, dat jullie niet weg wilden.

Vrijdag zijn we met z’n drietjes, Wes, jij en ik, naar Avifauna gegaan. Avifauna is een vogeldierentuin. Ik heb er op Wes z’n website (hier) wat meer over geschreven. Dat moet je maar even lezen. Je vond het in ieder geval heel leuk. Het leukste was misschien nog wel dat je een nieuwe knuffel kreeg, van een lori. Je kan de naam ‘lori’ niet onthouden. Je moet elke keer aan Margriet denken. Je hebt je lori trouwens Roosje genoemd. Heel schattig.

Aan het begin van de vakantie hebben we nog geoefend met op de grote fiets, de fiets die je van tante Vief hebt gekregen, fietsen. Dat was even oefenen, en opstappen is nog steeds wat moeilijk en spannend, maar het fietsen zelf en het afstappen gaat heel goed!

Morgen mag je weer naar school. Daar heb je volgens mij ook wel weer zin in.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply