Delen

IJsselstein, 19 oktober 2022

Lieve Isa,

Je krijgt de laatste tijd vaak een vriendenboekje onder je neus geschoven, meid. Zeker vier keer al. Misschien ondertussen wel vijf.

En ik begrijp dat dat superleuk is, want je mag in zo’n boekje schrijven, en een tekening maken. Dat vindt jij allebei heel leuk. En zo’n boekje betekent ook dat je echt vriendinnen met iemand bent, en dat is natuurlijk ook geweldig. Maar er is één probleem.

Mama of ik mag elk vriendenboekje voor je invullen. Jij bent druk bezig met leren lezen en schrijven, maar het gaat nog niet zo soepel dat je een vriendenboekje (of vriendinnenboekje?) zelf kan invullen.

Dus zitten jij ‘s avonds met mij of met mama, en lezen wij geduldig de vragen voor. “Waar woon je?” Als antwoord krijgen we dan “dat weet jij toch ook?” Dat klopt, dus we vullen braaf ons adres is.

Dan komen de wat persoonlijkere vragen. Van welke muziek je houdt. Wat je favoriete emoji is. Wie is de leukste my little pony? En daar hebben mama en ik geen antwoord op. Jij wel, gelukkig.

En dan vullen wij de antwoorden voor je in. K3 en rustige muziek. Een tijgeremoji met een eenhoornhoorn. Sunny Starscout.

Jouw juf heeft je beloofd dat je voor de kerst kan lezen. Dan kan je zelf ook een stuk meer met zo’n vriendenboekje. We kijken er naar uit!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply