Vriendinnen maken

IJsselstein, 14 augustus 2022

Lieve Isa,

Je vroeg me vrijdag of we nog een keertje gingen zwemmen deze vakantie. Dat had ik inderdaad beloofd, dus we maakten plannen om zaterdag naar het zwembad te gaan. (De keren dat je op vakantie bent gaan zwemmen, was je voor het gemak vergeten.) Zaterdagochtend stonden we allemaal op, en maakten we ons klaar. Zwemtas gepakt, allemaal de auto in, en een paar minuutjes na half 11 stonden we voor de deur van het zwembad.

De gesloten deur. Blijkbaar was het zwembad gesloten op vrijdagen en zaterdagen. Hadden ze niet op de website gezet. Handig. Jij teleurgesteld, natuurlijk.

Maar gelukkig was mama daar, met een back up plan. Ze zocht snel op internet een andere plek waar we konden zwemmen. En dat werd recreatieplas de Put in Vianen. Kwartiertje rijden vanaf ons huis! Dus wij weer in de auto, en naar de plas. We konden ‘m vanaf de snelweg al zien liggen. Maar daarna ben ik toch nog even verkeerd gereden.

En het was een heerlijk plekje. Toen we daar aankwamen was het nog redelijk rustig. Het water is helder, en we hebben zelfs visjes gezien! Jij bleef een kwartiertje bij ons in de buurt, en toen ben je zelf op onderzoek uitgegaan. Er was een speeltuin, en verderop nog een schommel.

En toen was je opeens weg. We hoefden gelukkig niet heel lang naar je te zoeken. Je had nieuwe vriendinnen gemaakt. En daar heb je de rest van de tijd dat we bij de plas waren mee gespeeld.

Jij wilde niet weg. Ook omdat je niet wist of je je vriendinnen nog wel zou zien. Maar je maakt zo makkelijk vriendinnen meid. Overal waar we heen gaan, maak je vriendjes met de kinderen die daar spelen. En je hebt natuurlijk je stapel vriendinnen op school. Toen ik je dat vertelde, vond je het niet zo erg meer.

Laten we het erop houden dat ik heel trots op je en blij voor je ben dat je zo makkelijk contact met anderen maakt.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply