Glunderen

IJsselstein, 29 juni 2022

Lieve Isa,

Ik schreef er laatst geloof ik al een keertje over. We sparen de laatste tijd samen pokemonkaartjes. Voor mij is het een stuk nostalgie, ik heb 25 jaar geleden ook wat kaartjes verzameld. Maar ik vind Pokemon ook gewoon leuk, en de kaartjes zijn mooi. En dat vindt jij ook.

We sparen nu een set waar veel evoluties van Eevee in zitten. En dat vindt jij de mooiste pokemonkaartjes. We begonnen met een maand lang elke dag een pakje met kaartjes openmaken. We hadden toen veel verschillende kaarten, maar ook heel veel dubbel. Alle kaarjes die vaak voorkomen hadden we wel, dus ik ben overgestapt naar individuele kaarten kopen. En daar mag jij er bijna elke dag één van uitkiezen.

Wat we dan doen is dat ik de kaarten omgekeerd neerleg, en dat jij er ééntje mag kiezen. Of dat je een dobbelsteen rolt, en de waarde van de dobbelsteen bepaalt welke kaart je vandaag krijgt. Of: de laatste dagen krijg ik redelijk wat enveloppen binnen met daarin één of een paar kaarten. Je mag dan een envelop kiezen, en uit die envelop 1 kaart. En zo maken we kaart voor kaart elke dag onze verzameling een beetje af.

Natuurlijk zijn niet alle kaarten even mooi. Maar gelukkig een heleboel wel. En als we dan een kaart hebben die jij echt mooi vindt, dan licht je hele gezicht op. Je krijgt dan een hele grote glimlach, en je gaat allemaal schattige geluidjes maken. En dan stoppen we de kaart in de map en mag jij er niet mee spelen, wat je dan weer jammer vindt.

Mijn idee is om de set compleet te maken, de map in de kast te zetten, en alles dan heel lang te bewaren. En dan kunnen we over 30 jaar de set verkopen, en hopelijk kan jij van de opbrengst dan een auto kopen. Of we bewaren ‘m 60 jaar, en dan mag je ermee doen wat je wil.

Voor nu zijn we samen herinneringen aan het maken, en dat is het allerleukste en het allerbelangrijkste hieraan.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply