Optreden

IJsselstein, 18 mei 2022

Lieve Isa,

Afgelopen zondag was het zover: je dansvoorstelling! Jij gaf twee voorstellingen, en we zijn daar de hele dag mee bezig geweest.

Jij moest om 12 uur bij Theater Aan de Slinger in Houten zijn. Dus we zijn opgestaan, hebben wat gegeten, ons gewassen en aangekleed, jouw spulletjes gepakt en we zijn in de auto gestapt. We waren precies om 12 uur bij het theater. Daar stond de moeder van één van je dansgenootjes te wachten. Die zou jou, en de rest van de dansgroep, helpen tijdens de eerste voorstelling. Omdat die eerste voorstelling pas om 13:30 zou beginnen, zijn je moeder, Wes en ik wat gaan eten, terwijl jij je voorbereidde.

Rond 13:15 waren we weer bij het theater. Oma Elma, bonpa, oom Teije en Aristides hadden ook kaartjes, en wilden jou ook heel graag zien dansen. Met z’n zevenen zochten we onze plekjes in de zaal.

En toen gingen de lichten uit, en begon de muziek! We kregen zo’n 20 dansen te zijn, en jij deed er aan drie mee. We vonden het heel leuk om te zien, en jij vond het ook heel leuk om te doen! We vinden je sowieso erg stoer, op zo’n groot podium voor een paar honderd mensen dansen. Mij lijkt dat erg spannend, maar jij deed het gewoon!

Rond 15:00 was de voorstelling voorbij. Voor ons dan. Niet voor jou, jij trad ‘s middags nog een keer op. Mama was bij deze voorstelling de ‘omkleedmoeder’, dus zij was ook nog niet klaar. Zij hielp jou en de andere meiden in je groep die middag. Oma Elma en bonpa zijn toen naar huis gereden, en ik heb samen met Wes, Aristides en oom Teije eerst nog een ijsje gegeten, voordat wij ook naar huis reden. Maar: ‘s middags kwamen opa Erik, oma Thea en Omi naar je voorstelling kijken.

De tweede voorstelling ging nog beter dan de eerste! Opa Erik heeft ook stiekem wat filmpjes gemaakt, dus we kunnen alles gewoon terugzien! Na die voorstelling zijn Omi, oma Thea en opa Erik met jullie naar ons huis gereden, en daar hebben we met z’n allen (Aristides en Teije waren er ook nog) pizza gegeten, omdat jij daar zo’n zin in had.

Je hebt ‘s avonds natuurlijk nog druk met Aristides en Wes gespeeld, totdat iedereen naar huis moest. Jij moest toen ook wel naar bed toe, want het was een drukke dag, met allemaal nieuwe ervaringen. Je bent lekker gaan slapen, en toen je wakker werd, kon je alles over je dansvoorstelling vertellen in het kringgesprek, want het was maandag, en je moest weer naar school.

Ik ben heel trots op je Ies!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply