Tanden

IJsselstein, 8 april 2022

Lieve Isa,

Je bent weer een tand kwijt. Nouja, we noemen dat wisselen. Maar de nieuwe tand zit er nog niet. Dus je bent ‘m kwijt. Dit is de derde tand die eruit is, en je bent er superblij mee.

Het gaat om een snijtand, aan de onderkant naast je voortanden. Aan mijn rechterkant, dus aan jouw linkerkant. Om precies te zijn. De tand wiebelde al een tijdje, en bij jou betekent dat dat de tand bijna helemaal plat naar voren en naar achter kan bewegen. Gisteren nam je een hap van je boterham en… opeens was je tand weg. Één van je vorige tanden heb je per ongeluk ingeslikt, dus deze hap brood mocht je gelijk uitspugen om de tand eruit te halen. Die was snel gevonden, en die ligt nu naast je andere tand in je tandendoosje.

Afgelopen week vonden we al dat de tand flink loszat, dus wij, jij en ik, hadden een plannetje om de tand er iets eerder uit te krijgen. We wilden een touwtje om je tand heen doen, en de andere kant van het touw aan de deurklink. Als je dan de deur open gooide (of dicht, afhankelijk van aan welke kant je zou staan), zou de tand er zo uitfloepen. Maar we kregen het touwetje niet goed vast aan je tand, dus het plan ging niet door.

Je hebt me inmiddels denk ik zo’n acht keer verteld hoe blij (en trots) je bent dat je tand eruit is. Snap ik. Je wordt echt een grote meid!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply