6 zijn

IJsselstein, 22 maart 2022

Lieve Isa,

Vandaag is je Bonpa 71 geworden. Dat is leuk, en belangrijk, maar we hebben het hier over jou. En jij bent al superlang 6 jaar oud. Al vijf dagen namelijk. We zijn net klaar met het vieren, dus dit is een goed moment om even terug te blikken op de afgelopen week.

Woensdag (toen was je nog niet jarig) ging je voor het eerst weer naar school na je operatie. Je had er heel veel zin in. Je wilde ook wel eerder gaan, maar dat mocht nog niet van mama en van mij, omdat je overdag en ‘s nachts nog wat pijn had. Dinsdag ging het al heel goed, en ‘s nachts ben je niet meer wakker geworden van oorpijn, dus woensdag mocht je eindelijk.
Na de voorjaarsvakantie is je klas ook gesplitst. Eerst zat je in groep 1/2, nu zit je in groep 2. En ook in een nieuw klaslokaal. Je was al één dagje in je nieuwe lokaal geweest, voor je operatie, en nu mocht je weer. Je had ook een mooie kaart gekregen van je klasgenoten, dus je was helemaal blij om iedereen weer te zien.

En toen was het woensdag, je verjaardag. Je was veel te vroeg wakker. Normaal zingen we je wakker, en dan geven we je gelijk je cadeautjes. Dit jaar was je eerder wakker dan wij, en kwam je lekker tussen ons in liggen. Dus we moesten je weer terug naar je kamer sturen, zodat we voor je konden zingen. Je hebt natuurlijk weer een heleboel mooie cadeaus gekegen, maar het blijst was je met je jurken en met je robotunicorn!
Op school mocht je natuurlijk tracteren. Mama en jij hadden kleine zakjes gemaakt met wat lekkers erin, en iets om mee te knutselen. Die heb je meegenomen naar school, en daar uitgedeeld. Jij vond het heel leuk, en je klasgenootjes volgens mij ook!
‘s Middags ging je naar de BSO, waardoor je pas met het avondeten thuis was. Jij was jarig, dus jij mocht uitkiezen wat we gingen eten. Je koos voor lasagna. Dat vond ik ook heel leuk (en lekker), omdat mijn papa vroeger altijd lasagna voor mij maakte op m’n verjaardag. Die traditie is voor dit jaar in ieder geval doorgezet. Er was natuurlijk ook een lekkere slagroomtaart, die je zelf had uitgezocht. Dat was het toetje.
Na het eten heb je nog gespeeld met je robotunicorn, en toen ging je heel gelukkig slapen.

Vrijdag, de dag na je verjaardag, was eigenlijk niet zo speciaal. Je deed één van je nieuwe jurken aan en je ging naar school. ‘s Middags mocht je weer zwemmen. Dat vond je, zoals altijd, heel leuk. Na de les kwam de zwemjuf naar me toen om te vertellen dat de schoolslag nu veel beter gaat. Daar had je vorige keer nog best moeite mee, maar nu dus niet meer! Misschien dat je binnenkort naar badje 3 mag.

Zaterdag was het druk druk druk. ‘s Ochtends ging je met mama naar dansles. Wes en ik bleven thuis om het huis wat op te ruimen, want ‘s middags kwam er bezoek. Rond een uur of half drie kwamen opa Erik, oma Thea, omi Lenie, ome Koen en Puk langs. Niet veel later waren tante Soof en Thijn er ook. Je hebt natuurlijk weer geweldige cadeaus gekregen: barbies en een picknickmand vol met knutselspulletjes van opa en oma!

Zondag kwamen je Bonpa en oma Elma. Oom Teije en Aristides waren er ook, net als oom Hidde en Mar. Daar eigenlijk hetzelfde verhaal. Leuke cadeautjes. Taart gegeten. Gesnoept. En ook heel veel gespeeld en gerend met Aristides. ‘s Avonds was je wel moe.

We dachten dat het wel voorbij zou zijn na drie dagen feest, maar niks bleek minder waar. Gisteravond ging de deurbel, en daar stond iemand met een pakketje. Voor jou. En daar zat een prachtige regenboogjurk in. Van oom Hidde gekregen. Nou, die moest je natuurlijk direct aan. We hebben aan Hidde laten weten hoe leuk je het vond, en dat vond hij weer heel leuk. Vanochtend wilde je je nieuwe jurk gelijk aan naar school.

En dat was ‘m even. Voor nu. Want we moeten ook nog een kinderfeestje voor je organiseren.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply