Logeren

IJsselstein, 11 januari 2022

Lieve Isa,

Je hebt het druk gehad de afgelopen weken. Je zou het niet verwachten, want je had vakantie. En je had nog langer vakantie dan verwacht ook, omdat de scholen een week eerder dichtgingen door coronamaatregelen. Je had daarom drie weken om bij te komen van je drukke schoolleven. En wat hebben we gedaan? We hebben je helemaal volgepland met allemaal activiteiten!

Oké, dat is niet helemaal waar. Maar we hebben wel een aantal leuke dingen gedaan. We zijn kerst gaan vieren bij oma Thea en opa Erik thuis. Daar waren oom Koen en tante Vief ook. De dag erna vierden we tweede kerstdag bij ons thuis, en toen is Aristides ook komen spelen. Oom Teije, tante Ioanna, Bonpa en oma Elma waren er ook, maar zij waren iets minder belangrijk dan Aristides.

En je ging natuurlijk weer logeren! Drie keer zelfs! Eerst mocht je twee nachtjes bij opa Erik en oma Thea logeren. Dat is altijd feest, en dat was dit keer niet anders. Wes en jij hebben samen met opa en oma geknutseld, gedanst en in het bos gewandeld.

Jullie kwamen op oudjaarsdag terug, en toen bleven opa en oma gelijk een nachtje bij ons slapen. We hebben uitgebreid gekookt, al vond jij het volgens mij niet zo lekker. We hebben ‘s avonds in het donker nog wat sterretjes afgestoken, en dat vond je wel heel leuk en speciaal. Daarna ging je naar bed, en je wilde niet wakker worden voor het vuurwerk.

De volgende ochtend zijn opa en oma weer naar huis gegaan, en zijn wij in de auto naar Leiden gegaan om oma Elma en Bonpa gelukkig nieuwjaar te wensen. Daar heb je weer lekker op Bonpa’s rug gereden. Oom Hidde kwam ook langs en daar heb je politietje en boefje mee gespeeld.

Een paar nachtjes later mocht je komen logeren bij Aristides. Ik heb je op dinsdagmiddag daar naartoe gebracht. Ik ben nog blijven eten, en toen ging ik weer naar huis. De volgende dag kwam oom Teije je weer thuisbrengen. Je vindt het nog altijd wel spannend bij oom Teije, maar je hebt heel leuk gespeeld met Aristides. Ook daar hebben jullie politietje en boefje gespeeld. En boefje en ninja. En bevriestikkertje. En nog meer, maar toen je dat vertelde wist ik eigenlijk al niet meer wat voor spelletjes dat precies waren.

Nou, je was weer thuis. Even uitrusten van de drukte. Maar niet te lang. Want die vrijdag ging je bij tante Vief en ome Koen logeren. Mama heeft je na je zwemles naar het station van Woerden gebracht, waar tante Vief je kwam ophalen. De volgende dag kwam je thuis met een geknipte pony en een jurk die ik nog niet kende. En een oude pyjama van tante Vief. En een nieuw polsbandje. En een leuke polaroidfoto van jullie drie.
En je vertelde dat je een K3-film had gekeken. Je bent dus weer ontzettend verwend. En je vond het weer heel, heel, heel leuk!

De volgende dag, dat was afgelopen zondag, had ik een afspraak in Leiden. Of Wes en jij misschien bij oma Elma wilden spelen? Natuurlijk wilden jullie dat! Dus ik heb jullie meegenomen naar Leiden, waar jullie de hele middag met oma, Bonpa en oom Hidde hebben gespeeld, want die kwam ook langs! Toen ik jullie een paar uurtjes later weer kwam ophalen waren jullie helemaal blij en moe.

Gisteren waren de scholen weer open. Ik vroeg je of je dat wel leuk vond. Ja, je had je vriendinnen wel gemist. En je had een kleurplaat ingekleurd voor de juf. Toen we het schoolplein opliepen, kreeg je gelijk een dikke knuffel van Lieke.

Vandaag ben je na school weer naar de BSO. Wat heb je het druk, meid, maar wat vind je het allemaal leuk.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply