Dansen

IJsselstein, 19 december 2021

Lieve Isa,

Sinds kort zit je op dansles, Ies. Je hebt besloten dat je liever danst dan dat je kickbokst, en dat is helemaal prima. Het schijnt dat we twee dansscholen hebben hier in IJsselstein, en we hebben bij één van de twee een proefles aangevraagd.

Tijdens die eerste proefles mocht mama bij je in de zaal zitten. Je vond het heel leuk, maar de juf had wel iets tegen je te zeggen: je kon beter met de oudere kinderen meedansen! Ze dacht dat je dat leuker zou vinden. Dus de week daarna zijn we naar de oudere kinderen gegaan.

En dat vond je ook heel leuk! Je mocht gelijk oefenen voor een dans die zou worden opgenomen de week erna. Ik zat er die tweede keer nog bij, maar de derde keer ging je al in je eentje. Dat was dan ook gelijk de keer dat je op video werd opgenomen. Je mocht je mooiste jurk aandoen en dat deed je heel graag.

Gisteren was alweer de vierde keer. Dit keer mocht je in je pyjama dansen. Dus je had ‘s ochtends je slaaptenue aangehouden, en we hadden je daar een onesie overheen aangetrokken tegen de kou buiten. Toen we bij de dansschool aankwamen, vond je het toch een beetje eng om je onesie uit te trekken, dus heb je lekker daarin gedanst. Ik ben in de kantine een kopje thee gaan drinken. Aan het einde van de les kwam je naar me toe en hebben we je schoenen en jas weer aangedaan.

Toen vroeg ik je of je door wilde gaan met dansen. Je hebt het nu een maand geprobeerd. Nou, heel graag dus. Met Kerst en de kerstvakantie is de dansschool nu drie weken dicht, maar in het nieuwe jaar ga je er weer helemaal voor. Superleuk!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply