Testen

Leiden, 20 november 2021

Lieve Isa,

Dat was even spannend, afgelopen week. We kregen woensdagavond al een berichtje dat iemand corona had opgelopen bij je BSO. Zaterdagmiddag kregen we een email dat het allemaal wat meer verspreid was dan dat we dachten. Twee begeleiders en drie kinderen op je BSO hadden corona gekregen, en ook twee kinderen bij je in de klas. Dat waren opeens best wel wat coronagevallen bij jou in de buurt. En dat betekende dat jij je weer moest laten testen.

Nou, dat hele riedeltje ken je inmiddels wel. Dit was geloof ik de derde keer dat je je bij een GGD-locatie hebt laten testen, en we hebben ook al twee thuistesten bij je gedaan. Het is nooit leuk, maar je weet in ieder geval wat er gaat gebeuren.

Mama heeft een afspraak voor je gemaakt om je te laten testen bij de Jaarbeurs in Utrecht. Wij zijn daar maandagmiddag met z’n tweetjes naartoe gereden. Vorige keren dat we daar waren, was het wel rustig. We konden toen zo doorlopen. Dit keer stond de rij met mensen tot aan het parkeerterrein. Het was zo druk!

Gelukkig hebben we het gezellig gemaakt met z’n tweeën. Jij zag wat hoge blokken waar je op kon klimmen en ik tilde je van blok naar blok. Het wachten voelde daarom gelukkig niet zo lang.

Nou, we gingen naar binnen, en jij kreeg je test. De meneer die de test bij je deed, zei dat hij een prinses ging tekenen achter in je keel. Dat was leuk bedacht, maar het is nog steeds geen pretje. Vooral niet als het staafje je neus in gaat.

Nou, test gedaan, en we mochten weer gaan. Jij kreeg weer een diploma en mocht een speeltje uitzoeken. (Er waren alleen vliegtuigjes dit keer.) Daarna zijn we snel in de auto gestapt en naar huis gereden.

De volgende middag werd mama gebeld. Negatief getest! Gelukkig maar! Je mocht weer naar school. Alleen was school al afgelopen voor die dinsdag, en woensdag had je vrij omdat er een studiedag was. Je kon gelukkig wel de hele dag naar de BSO. Dat was heel leuk, maar ook rustig. Want iedereen moest zich laten testen, en thuisblijven todat de uitslag bekend was. Daarom waren jullie maar met z’n tweeën op de BSO die woensdag. Maar donderdag kon je weer naar school, en dat vond je weer heel leuk! Het was ook rustig in de klas helaas. Maar jij kon er in ieder geval weer zijn! Wat een gedoe weer he?

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply