Vrijzwemmen

IJsselstein, 26 oktober 2021

Lieve Isa,

Je houdt heel erg van zwemmen. Daar heb ik eerder ook wel over geschreven. In Den Haag zat zwembad de Waterthor verderop bij ons in de straat, dus gingen we vaak samen op maandagavond zwemmen. Hier in IJsselstein ben je begonnen met leszwemmen. En hoewel dat ook heel leuk is, is het toch niet hetzelfde als vrijzwemmen. Dat lijk je het allerliefste te doen, zelfs met vleugeltjes om.

Je hebt nu elke week op vrijdagmiddag zwemles. Van kwart voor vier tot vijf over half vijf leer jij spetteren, drijven en springen. Het zwembad is maar 80 centimeter diep waar jij zwemt, dus je hoeft daar geen vleugeltjes of kurkjes om. Als de les begint en aan het einde van de les mag je even spelen. Maar niet te lang, want na jouw les begint het volgende groepje alweer. Je moet dus snel het water uit en even douchen.

Maar naast de douches is de weg naar het andere zwembad, waarin je kan vrijzwemmen. Ook op vrijdagmiddag. Nou, dat had je al snel door. Dus ik hoefde niet lang te wachten op “Papa… ik wil vrijzwemmen!” En dat snap ik helemaal lieverd. Dus we zijn een week of twee geleden gaan uitzoeken hoe en wat met vrijzwemmen. Nou, het blijkt dus dat je op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag kan vrijzwemmen. En omdat jij zwemles hebt, mag je gratis vrijzwemmen!

Toch maar een keer geprobeerd. We zijn samen op een zaterdag naar het zwembad gefietst om te gaan vrijzwemmen. En het was inderdaad heel leuk. Het was ook rustig, wat ik wel fijn vond.

Maarja, na twee uurtjes in het water spelen waren we allebei moe, moe, moe. Dus naar huis gegaan en de rest van de dag op apengapen gelegen. De vrijdag daarop had je weer zwemles. En drie keer raden wat je tegen me zei: “Papa… ik wil weer vrijzwemmen!”

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply