Meer fietsen

IJsselstein, 6 september 2021

Lieve Isa,

Nou, Ies, ik heb al snel wat nieuws te vertellen over het fietsen voor je.

Gisteren, zondag, hadden we weinig te doen, dus we zijn naar de grote speeltuin gegaan. Jij vertelde ons dat je zelf wilde fietsen. Wij dachten: waarom niet? Dus we hebben je fiets afgestoft en je bent er zo op gaan zitten. De eerste minuut was een beetje een valse start. Je had een tijdje niet gefietst en het was toch wel weer spannend, zelfs met je kniebeschermers aan en je helm op.

Maar al snel stapte je zelf op en reed je zo weg. Onderweg naar de speeltuin ben je een paar keer gestopt. Het weer wegrijden daarna ging steeds makkelijker. Toen we bijna bij de speeltuin waren, moest je een bocht maken terwijl je een heuveltje omlaag fietste. Dat was nog even spannend, want je reed bijna tegen een paaltje aan. Maar het ging goed, en we zijn veilig bij de speeltuin aangekomen.

Daar heb je even gespeeld, en daarna zijn we weer naar huis gefietst. Dat ging nog een stukje beter dan op de heenweg, dus daar waren we allemaal heel tevreden mee en trots op. Er was alleen één dingetje waar jij niks aan kon doen: je trapper zat los en is eraf gevallen. Die hebben we onderweg weer vastgezet. Thuis zei je wel dat de fiets wat laag was, dus ik heb gelijk het zadel en het stuur wat voor je omhoog gezet, en het achterzitje waar een pop op kan heb ik eraf gehaald. Ik heb natuurlijk ook je trapper stevig vastgedraaid.
Het was nog even bijstellen, want ik had niet in één keer de goede hoogte te pakken. Toch reed je al snel weer rondjes op je iets hogere fiets.

En vanochtend wilde je al zelf naar school fietsen. Ik fietste natuurlijk mee op mijn eigen fiets. Het ging hartstikke goed. We hadden wat extra tijd genomen om bij school te komen, maar dat was nergens voor nodig. We waren er veel te vroeg! Mama gaat je zo van school ophalen en dan fiets je weer naar huis. Je vindt het ontzettend leuk allemaal, en wij ook. We kunnen nu misschien meer dingen samen doen. We kunnen naar speeltuinen die verder weg zijn. En je kan met me meefietsen als ik ga hardlopen. Als je dat wilt natuurlijk.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply