Kickboksen

IJsselstein, 16 augustus 2021

Lieve Isa,

Je hebt sinds afgelopen week een nieuwe hobby: kickboksen. Het is een beetje een verhaal hoe je daarbij bent gekomen, maar dat deel ik natuurlijk graag met je.

Dit is onze eerste zomer in IJsselstein. We weten nog niet wat er allemaal speelt en wat er wordt georganiseerd op verschillende momenten in het jaar, maar als we iets leuks tegenkomen, doen we daar graag aan mee. Via jouw BSO zagen we dat er iets is als de IJsselsteinse Zomer Weken, waarin kinderen een keertje kunnen kennismaken met verschillende sporten en hobbies. We keken naar wat er allemaal mogelijk was, en toen zagen we een clinic kickboksen. We vroegen aan jou of je dat leuk leek, en dat was zo. Dus we hebben je aangemeld.

Afgelopen donderdag was de clinic. We zijn er saampjes naartoe gefietst en we waren wat te vroeg. De clinic werd gehouden bij de hockeyvelden, maar er was nog niemand. Wij waren er ook nog nooit geweest, dus we hebben een rondje gelopen om te kijken waar we moesten zijn en of er al iemand was.
Dat duurde eventjes, en vijf minuten voordat de clinic zou beginnen, hebben we het even gevraagd bij de kantine van de hockeyclub. We hadden het nog niet gevraagd of Kevin, de trainer die de kickboksclinic gaf, kwam aanlopen. We zaten helemaal goed dus. We zijn meegelopen en samen met nog zeven andere kinderen begon je met kickboksen.

Kevin liet jullie eerst lopen met de vuisten voor het gezicht. Daarna liet hij jullie twee manieren zien hoe je kan slaan. Dat was allemaal wel interessant, maar daarna werd het pas echt leuk. Jullie mochten namelijk knakworsttikkertje spelen. Dat is gewoon tikkertje, maar als je getikt bent, moet je stilstaan. Als twee anderen, die niet de tikker zijn, je hebben aangeraakt, mag je weer meedoen.

Nou, dat had je volgens mij wel de hele les willen doen, maar je kwam voor het kickboksen. Trainer Kevin deelde jullie in tweetallen in, en jullie mochten proberen elkaar aan te tikken met bokshandschoenen aan. Je moest de ander of op de schouder, of op de knie tikken. Dat ging redelijk. Daarna hebben jullie ook nog geoefend met een knieaanval, en toen was de tijd weer op.

Het was lekker weer, en jij had het erg warm. Gelukkig werden er flesjes water uitgedeeld en had ik ook nog wat te drinken meegenomen. We hebben allebei wat gedronken, en ik heb je gevraagd wat je ervan vond. “Leuk!”. Of je het vaker wilde doen? “Ja!”. Heel mooi. En toen zijn we naar Kevin gelopen om te vragen wat we moesten doen zodat jij vaker kon kickboksen.

Kevin verwees ons door naar een sportschool hier in IJsselstein waar kickbokslessen voor kinderen van jouw leeftijd worden gegeven. Thuis heeft mama gelijk gebeld en een afspraak gemaakt. Zaterdagochtend kon je al meedoen! En dat heb je ook gedaan. En dat vond je ook leuk, dus mama heeft je gelijk ingeschreven en nu mag je elke week op zaterdag kickboksen.

Ben heel benieuwd hoe dit verhaal verder verloopt.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply