Zwemmen

IJsselstein, 28 juni 2021

Lieve Isa,

Niet lang geleden werd ik gebeld. Een vriendelijke mevrouw vertelde me iets, en dat was een verrassing voor jou. Maar voor het hele verhaal moeten we nog een stukje verder terug in de tijd.

Ik denk dat het april was, een maandje na je verjaardag. Ik was aan het bedenken waar ik jou heel blij mee kon maken. Dat doen papa’s en mama’s regelmatig. Toen herinnerde ik me die goede oude tijd in Den Haag, toen er nog geen corona was. Op maandagavond gingen wij vaak samen een uurtje zwemmen. Jij had altijd een kleurrijk badpak aan en zwemvleugeltjes om. Omdat je nog niet zelf kon zwemmen, moesten we altijd in de ondiepe baden blijven. Maar dat was niet erg, want het was altijd heel gezellig en superleuk.

Dus ik dacht: Isa vindt zwemmen leuk. Toen ben ik gaan uitzoeken of je hier in IJsselstein ook kon zwemmen. Op dat moment nog niet. Het zwembad was gesloten vanwege corona. Maar ik kon je wel inschrijven voor zwemlessen. En dat heb ik toen maar direct gedaan. Je werd op de wachtlijst geplaatst.

Om eerlijk te zijn ben ik het daarna een beetje vergeten. Het begon net weer een beetje bij mij te kriebelen toen ik door de vriendelijke mevrouw werd gebeld. “Isa mag vanaf vrijdag komen zwemmen”, zei ze. Goed nieuws dus!
Jij was op dat moment nog op school, dus ik kon het je niet gelijk vertellen. Maar, ik heb het je direct verteld toen ik je ging ophalen. En jij was inderdaad heel blij.

Die vrijdag was je eerste les. Je mocht in badje één en, omdat ze de bodem hoger hadden gezet, hoefde je geen zwemvleugels om. Het was allemaal nog nieuw en spannend. Ik moest uitgelegd worden waar jij heen moest en of ik mocht blijven kijken enzo. Jij keek je ogen uit. We zijn jou gaan omkleden en toen mocht je bijna gelijk het water in. Een badmeester kwam jou en de andere kinderen halen en zodra hij je naam noemde, mocht je het water in. Je was nog wat voorzichtig en klom via het laddertje het water in. Toen moest ik weg, en mocht je drie kwartier later weer ophalen. Ik vroeg je toen hoe je het vond. Superleuk!

Afgelopen vrijdag heb je je tweede les gehad. Dit keer sprong je direct het water in toen je naam werd genoemd. Je was mij direct vergeten, dus ik kon rustig in de kantine wachten. Toen ik je kwam ophalen zwaaide je naar me vanaf de andere kant van het zwembad en liet je zien dat je van de kant kon springen en dat je je hoofd onderwater durfde te doen. Toen ik je daarna vroeg hoe leuk het zwemmen was, was het nog leuker dan de week daarvoor.

Als alle lessen leuker worden, is dat natuurlijk geweldig.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply