Zonnen

IJsselstein, 16 juni 2021

Lieve Isa,

Het is warm buiten. Vandaag schijnt het 30 graden te worden, en morgen zelfs nog warmer. Jij vindt dat gelukkig wel leuk. Want als het warm is buiten, betekent dat dat jij al je mooie jurken kan dragen.

Je draagt natuurlijk al het hele jaar je mooie jurken, maar dat mag de pret niet drukken. Je kan ze nu namelijk dragen zonder maillot of vestje, en dat maakt blijkbaar al het verschil.

Er zit ook een nadeel aan al die hitte, en dat is dat je gaat zweten. Nu is dat op zichzelf niet zo erg, maar je hebt, net als je ouders, een beetje een dunne huid. Als je dan even krabt op plekken waar zweet zich verzamelt, zoals je knieholte of je enkel, dan krab je zo je huid open. En je hebt nog niet de wilskracht om niet te krabben. Dus mama en ik smeren je ‘s avonds in, zodat je minder last hebt van je kriebelhuid.

Maar we horen jou daar niet over klagen. Jij wilt lekker buiten spelen en rennen en springen. Op de BSO doe je je badpak aan en ga je buiten liggen zonnen met je vriendinnen. Je geniet er met volle teugen van en dat zien we natuurlijk graag.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply