Verzinnen

IJsselstein, 26 mei 2021

Lieve Isa,

Vorige maand schreef ik er al een beetje over. Je bent lekker kunst aan het produceren. Als je op bezoek gaat bij Omi, maak je een mooie tekening. Als je mag logeren bij neef Aris, neem je een zelfgekleurde schatkaart mee. Een weekendje bij oma Elma? Uitgeknipte hartjes met je naam erin.

Thuis zit je lekker aan de tafel te knutselen. Je hebt je schaartje weer gevonden, en daar ga je helemaal mee los. Ik ben elke dag met stoffer en blik in de weer om alle papiersnippers op te ruimen, en jij maakt stapels met vrolijke vormen en kleuren.

Buitenshuis ben je ook druk bezig met tekenen, knippen en schilderen. Op de BSO maak je eigenlijk elke keer wel iets moois. Je hebt een mooie tekening gemaakt van mama en jou, voor een huis met een grote poort en met de zon in de lucht. Je tekent hartjes en blokjes en andere vormen. Je bent in de weer met glitter en gisteren kwam je ook thuis met een tekening die je hebt gemaakt met spinazie en bieten. Heel creatief.

Je verzint mooie verhalen en die zet je dan op papier. We hebben een tekening gezien van een prinses die een baby redde van een monster. Maar waar je ook mee thuiskwam is een tekening van jou met nog een ander meisje.

Dus wij vragen je wie dat meisje is op je tekening. Is het misschien Wes? Nee, Wes is je broertje, die heb je niet getekend. Het meisje is Roosje. En wie is Roosje? Een klasgenootje? Een vriendinnetje van de BSO? Nee, Roosje is je zusje.

Wacht even. Jij hebt geen zusje.

Nee, zeg je dan. Je hebt geen zusje. Maar je zou het wel heel leuk vinden als je er wel één had. En dan kijk je naar mama. En dan leggen we je uit dat een zusje hebben inderdaad heel leuk kan zijn. Maar ook dat niemand anders dan mama en ik bepalen of je nog een broertje of een zusje krijgt. Kleine slijmbal.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply