Tekenen

IJsselstein, 7 april 2021

Lieve Isa,

Je tekent zo af en toe. We hebben een doos vol met potloden en een blik vol met stiften. Als je geen tv meer mag of wil kijken, wil je die er wel eens bij pakken om een mooie tekening te maken. Voor oma Thea of voor Omi, of voor Aristides. Je deelt je kunstwerken graag uit.

Het is me opgevallen dat je de laatste tijd meer herkenbare vormen tekent. Eerst tekende je vooral strepen door elkaar. Daarna kwamen voorzichtig andere vormen, zoals rondjes en hartjes. Maar nu maak je hele prinsessen. Je tekent een gezicht en een mooie jurk daaronder. Er steken nog armen en benen uit, en op het hoofd komt een kroon. Het gezicht heeft natuurlijk ogen, een neus en een mond, en de prinses heeft een bol vol met haar. Nogal een verandering met hoe je eerst tekende.

Wat niet echt tekenen is, maar toch ook weer wel, zijn letters schrijven. Dat vind je ook heel leuk. Je weet dat er een taal is die je kan tekenen, en dat je die nog niet onder de knie hebt, en dat wil je wel heel graag. Dus soms kom je ook naar ons toe met de mededeling dat je letters wilt leren. Dat kan op papier zijn, of op een laptop. Laatst heb je je letter geleerd met krijt, buiten op de schuurdeur. Vond je ook heel leuk. Je kan ondertussen goed Isa en Wes schrijven, en als we andere woorden als voorbeeld voor je opschrijven, kan je dat best goed natekenen. Papa, mama en oma kan je op die manier ook schrijven. Je moet wel nog een beetje aan je handschrift werken, maar dat komt ook vanzelf goed.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply