Houden van

IJsselstein, 15 februari 2021

Lieve Isa,

Het is net Valentijnsdag geweest, dus een mooi moment om over liefde te praten. Met je vier, bijna vijf, jaar oud heb jij nog geen Valentijn, maar je vindt het reuzeinteressant om mee te kijken naar hoe mama en ik ermee omgaan. En dan gaat het vooral om elkaar cadeautjes geven en lekker met elkaar eten ‘s avonds. Jij houdt van cadeautjes en jij houdt van lekker eten, dus je vindt het al helemaal leuk.

We hebben je geprobeerd uit te leggen dat Valentijnsdag een dag van de liefde is, en dat we elkaar daarom cadeaus geven. Maar we houden toch ook van jou? Ja, maar het gaat om liefde tussen papa’s en mama’s, niet tussen ouders en kinderen. Bovendien krijg jij al meer dan genoeg cadeaus. Toch dekt dat de lading niet helemaal.

Want we kunnen niet echt aan je uitleggen wat liefde precies is, en hoe het anders kan zijn tussen verschillende mensen? Valentijnsdag gaat om romantische liefde. Maar leg dat maar uit aan een vierjarige.

Belangrijker voor nu is dat we heel veel van jou houden. En dat zeggen we dan ook elke dag tegen je. Jij kan liefde ook niet aan ons uitleggen, en toch zeg je elke dag tegen ons dat je van ons houdt. Ik ga er dan maar vanuit dat je liefde hebt ervaren, en daarom kan aangeven of je het voelt of niet.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply