Spoken

IJsselstein, 1 februari 2021

Lieve Isa,

Nou Ies, daar zijn we dan. Ik schrijf dit vanuit ons nieuwe huis in IJsselstein. Afgelopen week zijn we verhuisd. Het huis is nog een bende, maar jouw kamer is al helemaal van jou. De muren zijn roze en jouw nieuwe bed staat er al in. Je hebt nu een twijfelaar, dus heel veel ruimte voor jou, grote meid.

Tijdens de verhuizing was jij logeren bij oma Elma en Bonpa. Je zou eerst twee nachtjes gaan logeren, maar omdat Aristides op de derde dag langs zou komen, wilde je een nachtje extra blijven. Je miste ons wel, maar je vond het toch leuker om met Aris te spelen dan om naar ons nieuwe huis te komen. En we geven je groot gelijk.

Vrijdag kwam oma Elma je naar IJsselstein brengen. Die kon dan ook gelijk het nieuwe huis zien. Ik kwam jullie ophalen bij het station van Woerden en we zijn met z’n vieren (Wes lag achterin de auto te slapen) terug naar IJsselstein gereden.

Toen we binnen kwamen heb jij oma gelijk de rondleiding gegeven, waar er erg veel aandacht was voor jouw nieuwe kamer en niet heel veel voor de rest van het huis. Oma vond het prachtig.

Dat was allemaal nog leuk en spannend, maar ‘s avonds moest je voor het eerst in je nieuwe kamer slapen. En dat was wel een dingetje. Nu val je sowieso heel laat in slaap de laatste tijd. Als we je niet dwingen om stil te liggen in je bed, wil je zo tot half 10, 10 uur wakker blijven. Veel te laat voor zo’n jonge dame. Jij haalt die uurtjes ‘s ochtends gewoon weer in. Een luxe die je moeder en ik niet hebben.

Maar goed, we begrijpen dat het wennen is, zo’n nieuw huis. Waar we niet op hadden gerekend was dat jij en je broertje allebei zo’n twee, drie keer per nacht bij ons in bed kruipen omdat jullie eigen bedden of kamers te eng zijn. Supergezellig en knus natuurlijk, maar echt goed slapen we er niet door. En dat doen jullie nu al drie nachten.

En dat is natuurlijk heel gezellig. Mama en ik zijn ‘s ochtends al moe, waardoor we aan het einde van de dag een beetje kribbig worden. Jij en Wes zijn ook niet uitgeslapen, waardoor jullie halverwege de dag al jullie emoties al flink naar ons uitten.

Even wennen dus, zo’n nieuw huis.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply