Prinsessen

Den Haag, 13 november 2020

Lieve Isa,

Je bent nogal gefocust op prinsessen. Voor jou is een prinses minder een persoon die in bepaalde omstandigheden is geboren, en meer een doel om naartoe te werken. En dat doe jij dan ook. Vooral door ons dingen voor jou te laten doen overigen, dus het delegeren zit er al goed in.

Even op een rijtje: wat moet een prinses allemaal hebben of doen?

  • Een prinses draagt jurken. Geen broeken, en zeker geen vestjes. Het is belangrijk dat jij genoeg jurken in je kast hebt hangen, en dat die natuurlijk schoon zijn. Je hebt twee jurken en dat zijn je echte prinsessenjurken. (Eentje heb je vandaag aan naar school, omdat de schoolfotograaf langskomt.) Je andere jurken zijn niet echte prinsessenjurken, maar wel belangrijk dat je ze hebt natuurlijk.
  • Lange haren. Alle prinsessen hebben lange haren, en die van jou moeten zo lang groeien als die van Rapunzel. Dat betekent niet dat je niet naar de kapper gaat. Sterker nog, je wil daar heel vaak heen, want de kapper in de buurt kan mooie vlechten en glitters in je haar doen, en daar kan je, als echte prinses, niet genoeg van krijgen.
  • Nagels lakken. Een echte prinses heeft natuurlijk mooi gelakte nagels. Dat jij binnen een uur de nagellak eraf schraapt, mag de pret niet drukken.
  • Familie: een prinses heeft een koninklijke familie. Dus Wes is een prinsje, mama is een koningin en ik ben de koning. Dat vinden we allemaal heel leuk.
  • Delegeren heb ik al een beetje over geschreven. We zijn druk bezig met hoe jij je koninklijke decreten kan brengen als een verzoek in plaats van een bevel.
  • Regeren. Daar beginnen we binnenkort denk ik mee. Ik zal je wat moeilijke vragen over hoe je een koninkrijk regeert stellen. Ben benieuwd wat je antwoorden zijn.

Al met al denk ik dat je nu misschien wat veel op het uiterlijk gericht bent, en dat hier tegelijkertijd een kans ligt om leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Dus we gaan kijken of we daar een mooi evenwicht in kunnen vinden.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply