Vriendinnen

Den Haag, 27 oktober 2020

Lieve Isa,

Je gaat ondertussen al een hele tijd naar school. Voor de zomervakantie een aantal weken. Daarna weer zes weken tot aan de volgende vakantie, en nu de herfstvakantie is afgelopen ook alweer een paar daagjes.

Nu ga je natuurlijk niet in je eentje naar school. Je zit in een klas (groep 1/2A, mocht je willen weten welke), samen met een heleboel andere kinderen. En zoals iedereen dat heeft, zijn er kinderen waar jij meer mee speelt en kinderen waar jij minder mee speelt.

Opvallend is dat je eigenlijk niet met jongens speelt. Of zoals jij het zegt: bij jou in de klas spelen de jongens met de jongens en de meisjes met de meisjes. Er zijn ook nog grotere jongens en meiden, die een jaartje ouder zijn, die dan ook weer vooral met elkaar spelen. Jij speelt met andere meiden die rond hetzelfde moment op school zijn begonnen.

En dat is super! Als mama of ik je naar school brengt, dan zijn er altijd een paar meiden die je goedemorgen zeggen en gelijk met je willen spelen. Na school precies hetzelfde. Ik vraag altijd of je nog tegen iemand gedag wilt zeggen, en er is altijd wel een vriendin naar wie je even wilt zwaaien.

Nu is school natuurlijk heel leuk, maar vriendinnen zijn er ook voor buiten school. Dus je wilt nu dat je na school bij een vriendin thuis gaat spelen, of dat er een (misschien wel meer, maar zo ver zijn je moeder en ik nog niet) mee naar huis wilt nemen. Je vriendin Fenne is al een keertje langsgekomen, en morgen ga je bij haar spelen!

En dan zijn Emma, Nova en Mila er nog, met wie je ook veel op school speelt en bij wie je vast snel thuis wilt spelen.

Superleuk! Mama en ik zijn heel blij dat je zo makkelijk vrienden maakt.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply