Buitenspelen

Den Haag, 29 september 2020

Lieve Isa,

De laatste tijd gaan we wat vaker samen buitenspelen, en dan in het Zuiderpark. We wonen ongeveer net zo ver van het Zuiderpark af als van het strand, en stiekem vind ik het park dan leuker om naartoe te gaan. De laatste paar weken ga ik ook naar het Zuiderpark als ik ga hardlopen, en zo zag ik dat daar best wel veel leuks te doen is voor meiden van jouw leeftijd.

Dus we zijn nu een paar keer gegaan. Jij bij mij achterop de fiets, armen om m’n middel en gaan! Onderweg komen we langs nog een paar speeltuinen, dus daar gaan we ook nog een keer heen. Het duurt niet zo lang voordat we in het Zuiderpark zijn. En we hebben daar nu een soort programmatje. Eerst wil je langs een grote speeltuin, waar er schommels en een kasteel staan, en waar er zand ligt. Je wil dan ook altijd je schoenen uit. Als je daar even hebt gespeeld, dan is het tijd om door te gaan naar de waterspeeltuin. Dat is een speeltuin die op een soort eilandje staat. In de speeltuin kan je lekker klimmen, en het water eromheen is niet zo diep, dus daar kan je doorheen lopen als je je laarzen aan hebt.

Soms hebben we maar een uurtje, en dan moeten we weer naar huis. Maar soms hebben we meer tijd, en dan kunnen we nog naar een derde speeltuin. Daar hebben ze ook een soort huis gebouwd. Paar meter hoog, met hele hoge glijbanen. En ook weer in het zand.

En dan ben je kapot. Je hebt heel druk gespeeld in twee of drie speeltuinen. Ik doe natuurlijk een beetje mee. En dan gaan we weer naar huis. We fietsen het rondje in het Zuiderpark uit. We zijn dan al langs de herten gefietst, en gaan dan langs de sportvelden. Er is ook nog minigolf en er zijn wat kioskjes waar we wat te eten of te drinken kunnen halen. Ook is er een sportspeeltuin, waar grote mensen gaan sporten in plaats van spelen. Het is allemaal interessant.

‘s Avonds, als je naar bed moet, zeg je dan vaak hoe leuk het in de speeltuin was. En dan slaap je zo. Je blijft ook lekker in je eigen bed liggen, omdat je zo moe bent. En dat vinden mama en ik dan ook wel weer fijn.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply