Luisteren

Den Haag, 1 april 2020

Lieve Isa,

We hebben het allemaal maar zwaar met de pandemie. We hebben gister gehoord dat je school voor in ieder geval de komende drie weken gesloten blijft. We hebben wel wat huiswerk voor je toegestuurd gekregen en dat proberen we je te laten maken. Wij zijn er nog niet echt aan gewend, en jij ook niet.

Wat niet wil zeggen dat het niet goed gaat. Je herkent al een aantal letters, en de cijfers tot en met 10 gaan ook heel goed. Verder heb je natuurlijk heel veel praatjes. Technisch gezien is dit geen huiswerk, maar wel goed voor je ontwikkeling.

Dat gezegd hebbende, merken we dat we allemaal dat we het thuis zijn een beetje zat zijn. Jij kijkt veel televisie en tablet, en begint minder goed te luisteren. Niet omdat je stout of ondeugend wil zijn, maar omdat je je verveelt. Denk ik. Dit heeft tot wat ongelukjes geleid, namelijk dat je broek en de bank opeens nat waren. Je bent een paar keer vergeten om naar de wc te gaan. Dat vinden we natuurlijk allemaal niet leuk.

En je vragen waarom je dat doet, of vergeet, dat schiet ook niet op. Je geeft dan geen antwoord of je begint te huilen. Niet de reactie die we willen. Dus we wisselen streng zijn en aanmoedigen maar af. Niet meer doen en ongelukje kan gebeuren.

Laten we hopen dat je snel naar school mag. Denk dat je het heel leuk gaat vinden en dat het heel goed voor je is.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply