Lesgeven

Den Haag, 27 maart 2020

Lieve Isa,

Je gaat nu niet naar school en je verveelt je een beetje. Gelukkig hebben we van je basisschool wat oefeningen voor je meegekregen, waarmee je thuis kan oefenen. Dat vind je dan wel weer leuk, zo lang het maar niet te lang duurt. Je hebt hierdoor wel een nieuwe passie gevonden: lesgeven.

Nu moet je niet denken dat je dat wat je hebt geleerd, gelijk aan anderen wil leren, nee nee. Jij wilt volgens mij gewoon een beetje de baas spelen. Je weet dat dat niet lukt bij je mama en mij, maar bij Wes lukt het misschien wel. Wes moet bij jou in je klas (de logeerkamer) zitten en braaf opletten en doen wat je zegt. Daarna gaan jullie samen spelen. Als Wes het klaslokaal verlaat, dan word je een beetje boos. Als jij klaar bent met spelen, dan is school uit, en dan kunnen jij en Wes doen wat jullie zelf willen.

Er is wel een probleem: de school is op het logeerbed, en daar mag Wes nog niet op. In ieder geval niet als alleen jij erbij zit. Als ik en mama aan het werk zijn, mogen jullie dus niet naar ‘school’. Je vond het net bij uitzondering goed dat school op de grond werd gehouden, maar toen stootte je je enkel. Toen was het niet leuk meer en was de school voorbij, voor nu.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply