Feestdagen

Den Haag, 9 december 2019

Lieve Isa,

Het is december, en dat betekent dat de feestdagen weer zijn begonnen. Niet alleen komen Sinterklaas en de Kerstman naar Nederland, maar we gaan ook veel op bezoek bij vrienden en familie. Oma en neef Aris zijn deze maand jarig. We gaan Kerst vieren bij Omi en bij Bonpa en Oma. Jij gaat ook nog een paar daagjes logeren. En aan het einde van de maand, vieren we natuurlijk dat er weer een jaar voorbij is. Ik ben benieuwd of je dit jaar wel wakker wil worden voor het vuurwerk.

Maar Sinterklaas is het land alweer uit. Jij vind de periode rond Sinterklaas altijd heel gezellig, maar Sinterklaas zelf moet niet te dichtbij komen. De Goedheiligman is op bezoek gekomen bij jou op school. Je bent niet bij hem op schoot gaat zitten. Dat wist je van tevoren al. Je moeder en ik vinden dat heel goed van je. Toch heb je een cadeautje gekregen. Een knikkerbaan!

En Sinterklaas is ook langsgekomen bij opa Erik en oma Thea. Daar hebben we hem niet gezien, maar hij heeft wel veel cadeautjes achtergelaten. Jij hielp door de cadeautjes uit de mand te pakken en ze aan de goede persoon te geven.

En jij bent blijkbaar een hele lieve meid geweest afgelopen jaar! Want je hebt een chocoladesinterklaas gekregen, twee prachtige jurken en een Pip-onesie (van Woezel en Pip). Je bent de hele avond bezig geweest met omkleden, want elke keer als je iets nieuws kreeg, wilde je het gelijk aantrekken.

Ook heb je een gedichtje gekregen. Die kan je zelf nog niet voorlezen, dus dat heeft mama voor je gedaan. Je hebt lekker veel chocola gegeten, en natuurlijk pepernoten, dus volgens mij heb je het heel erg naar je zin gehad.

Er komen nog wat feestjes aan. Oma en Aris zijn over twee weken jarig, vlak daarna is Kerst, en daarna Oud en Nieuw. En als dat allemaal afgelopen is, mogen we ons rustig gaan voorbereiden op de verjaardag van je broertje. Druk druk druk.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply