Namen

Den Haag, 29 juli 2019

Lieve Isa,

Je bent heel goed bezig met nieuwe woorden leren. Als je iets nieuws hoort, vraag “wat is dat?” en dan leggen we het aan je uit. Het meeste onthou je ook gelijk. We waren afgelopen weekend bij bonpa en oma Elma in Leiden. Daar hebben ze een regendouche. Toen je dat hoorde, wilde je natuurlijk gelijk weten wat dat precies was. Dat heb ik je dus laten zien. Ik legde je uit dat het water op dezelfde manier uit de douche komt, als de regen uit de lucht. Ik nam zelf ook een douche en toen begreep je het helemaal. En nu weet je dus wat een regendouche is.

Je bent ook goed bezig met namen leren. Je weet nu wat de voor- en achternamen van je moeder en mij zijn. Je weet ook de tweede namen van jezelf en van je broertje. Je spreekt Helena alleen wel nog uit als hyena, maar dat vinden we nu eigenlijk wel leuk. Opa Erik noem je nu ook niet meer opa Ikke, dus je gaat het vanzelf een keer goed uitspreken. Je weet alleen nog niet altijd welke achternaam bij wie hoort. Dan krijgt oma Elma de achternaam van oma Thea en andersom.

Dat je onze namen kent, laat je ook graag weten. Zo roep je niet meer om papa of mama als je iets van ons wilt, maar gebruik je onze hele namen. Ook in de speeltuin stel je ons voor aan je nieuwe vriendjes met onze volledige namen. Heel schattig en heel grappig.

Ik hou van je!
Papa

Oja, en het poepen gaat nu supergoed. Sinds mijn vorige post heb je elke keer de wc gebruikt. Supertrots!

Leave a Reply