Poepen

Amsterdam, 16 juli 2019

Lieve Isa,

Vandaag een verhaaltje wat je over een paar jaar misschien heel gênant vindt. Geen probleem, hun kinderen generen is ook één van de taken van vaders.

Goed, poepen dus. We zijn nu druk bezig met oefenen zindelijk worden. Overdag heb je al uren achter elkaar je luier niet aan. En dat gaat goed! Jij vindt het wel lekker om een onderbroek aan te hebben in plaats van een luier. (Of om in je blote kont rond te lopen. Je hebt nu ook een nieuw dansje waarbij je jezelf op je billen slaat.) Wij zijn blij dat we je niet meer zo vaak hoeven te verschonen.

Maar zonder luier, moet je wel op de wc of op het potje plassen en poepen, Ies. Dat heb je wel door, maar soms vergeet je dat even, of misschien wil je niet. Als je afgeleid bent, vergeet je nog wel eens dat je naar de wc moet. Bijvoorbeeld als je heel druk aan het spelen bent, of naar de tablet kijkt. Dan ligt er opeens een plasje op de grond. Dit vinden we allemaal niet leuk, maar we zijn niet boos op je. Jij probeert ook vaak mee te helpen met opruimen.

Maar poepen? Het lijkt alsof je dat nog niet op het potje wil doen. Als je voelt dat je moet poepen, dan ren je naar een rustig hoekje. Als we op tijd vragen of je moet poepen, dan zeg je wel ja, en ga je mee naar de wc. Maar als wij het niet doorhebben, dan poep je gewoon. Ook als je geen luier aanhebt. We hebben flink wat onderbroekjes moeten wassen de laatste tijd.

Maar ook dat gaat beter. We oefenen dus thuis, en jij oefent ook op school. Het gaat nog niet altijd goed, maar wel steeds beter. De laatste dagen lijkt het ook alsof je graag zindelijk wil worden. Dat zien we natuurlijk graag. Moet ondertussen ook wel bijna, want je gaat bijna naar de basisschool!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply