Amandelen

Amsterdam, 29 april 2019

Lieve Isa,

Je was afgelopen week ziek, Ies. Woensdag kreeg je opeens flink koorts, en dat heeft aangehouden tot zondag. Jij leek er niet zo veel last van te hebben, dus we maakten ons niet echt zorgen. We gaan sowieso niet direct naar de huisarts als er iets aan de hand is, we geven het lichaam even de tijd zelf te genezen.

Dus woensdag had je koorts. Je was vrolijk en je had energie, maar was wel erg warm. We hebben je daarom wat sinaspril gegeven en hebben je lekker ijsjes laten eten. Dat vond je wel top. Donderdag was eigenlijk precies hetzelfde. Je zei nu wel dat je wat last had van je keel en van je hoofd. In de nacht van donderdag op vrijdag probeerde ik je nog een pilletje tegen de koorts te geven, maar toen voelde je je niet zo lekker, en moest je overgeven. De rest van de nacht heb je lekker in het grote bed geslapen.

Omdat we vonden dat je koorts toch wel lang aanhield, is mama vrijdag met je naar de dokter gegaan. Eerst wilde je helemaal niet, maar je vond het toch wel leuk. Je vertelde me ‘s avonds dat de dokter met een lampje in je mond had gekeken, en met een stokje op je tong had geduwd. De dokter had je ook verteld dat je amandelen ontstoken waren, maar dat kon je mij nog niet vertellen. Mama gelukkig wel. De koorts kon tot vijf dagen aanhouden, dus tot zondag. Verder konden we er niet zoveel aan doen, behalve wat we al deden, namelijk jou lekker ijsjes laten eten en af en toe iets tegen de koorts of pijn.

Dus dat hebben we nog maar even volgehouden. Zaterdag voelde je je al een stuk beter. Zondag zijn we zelfs samen gaan zwemmen. Dat vond je heel leuk, want dat hadden we al een tijdje niet gedaan. Je vond het wel een beetje te druk, dus we hebben niet zo lang gezwommen als dat we van plan waren. Na het zwemmen hebben we frietjes gegeten en jij ook nog een… ijsje! (en een lolly). Topdag dus!

Ik hou van je!
Papa

Oja, tante Vief heeft laatst ook je haar geknipt. Je hebt nu een pony, in plaats van lange haren voor je gezicht. We vinden het allemaal heel mooi (jij ook) en je ziet er wat ouder uit dan dat je bent nu. Leuk!

Leave a Reply