Drie jaar oud worden

Amsterdam, 17 april 2019

Lieve Isa,

Je bent vandaag precies drie jaar en een maand oud. Ik was even m’n vorige berichtjes op deze site aan het lezen, en ik besefte me dat ik niks over je verjaardag heb geschreven. Dat ga ik even snel recht zetten.

De dag begon natuurlijk al heel goed. Mama en ik hadden natuurlijk de nodige voorbereidingen getroffen. Er waren dus cadeautjes, een fotoboek, slingers, lekkers en de familie en vrienden zouden langskomen. ‘s Ochtends hoorden we je een beetje wakker worden, en toen hebben we je toegezongen. We hebben je ook gelijk je eerste cadeautjes gegeven: een paar mooie jurken. Daar was je heel blij mee, en je wilde er gelijk eentje aan. De roze. We hadden ook een leuk hoedje voor je gekocht, en we hadden nog een roze maillot. Je was een vrij roze dametje de eerste paar uren. Daarna gooide je iets over je maillot heen, dus die moesten we verschonen.

Ik ben ‘s ochtends de taart gaan halen. Kort daarna kwam het eerste bezoek al: Marije, Ben en Lexi! Je eerste cadeautje was gelijk een hele leuke: vlindervleugeltjes met glitters, een haarband en een toverstafje. Daar heb je de rest van de dag mee rondgelopen. Niet lang daarna begon de rest van het bezoek binnen te druppelen: Sanne, Reza en Pip, Bonpa en oma Elma, opa Erik en oma Thea, oom Hidde en tante TalĂ­a, oom Koen en tante Vief, tante Soof, oom Teije, tante Ioanna en Aristides, Daan en Janneke en Olga en Daniel. Toen het huis een beetje vol zat, sneden we de taart aan. We hadden een mooie taart in de vorm van een hart, met een foto van jou op de bovenkant. Iedereen zingen, en jij mocht de kaarsjes uitblazen. Dat vond je nog wel een beetje spannend, dus daar mocht mama je mee helpen.

We hadden ook nog kleine cakejes en een prinsessentaart, die je wel heel mooi vond. Je hebt natuurlijk heel veel cadeautjes gekregen: blokken, boekjes en mooie jurken. Van mama en mij heb je een fietsje gekregen. Die had je zelf een paar weken eerder uitgekozen, dus we wisten zeker dat jij ‘m mooi zou vinden. En dat vond je gelukkig ook! We zijn gelijk daarna even naar buiten gegaan om jou de eerste meters op je nieuwe fiets te laten rijden. Gelukkig was het wel lekker weer. Niet warm, wel zonnig.

En zoals dat gaat met feestjes, gaan uiteindelijk mensen naar huis. ‘s Avonds zaten we met z’n viertjes nog even op de bank, en vroeg ik aan je of je een leuke dag had gehad. Dat had je gelukkig. De weken daarna heb je mama en mij ook nog vaak verteld dat je nu drie jaar oud bent (met drie vingertjes in de lucht).

Ik ben blij dat je zo hebt genoten Ies.

Ik hou van je!
Papa

 

Leave a Reply