Voorbereiden

Den Haag, 29 januari 2019

Lieve Isa,

Het is bijna zover. Je krijgt bijna een broertje of een zusje. Jij hebt een duidelijke voorkeur voor een zusje. Je mama en ik denken al te weten wat het wordt, maar zeker weten doe je het nooit. We vertellen dus aan jou dat het nog allebei kan worden. We willen niet dat je verdrietig wordt als je straks een broertje krijgt in plaats van een zusje.

Maar goed, we moeten dus voorbereiden. Jij mag nu beneden slapen, in het “grote meidenbed”. Als je je groot en stoer voelt, wil je wel beneden slapen. Vaak betekent dat dat je in je bedje wordt gelegd, even wacht totdat je ons niet meer hoort, en dan in je nieuwe kamertje gaat spelen, of de kamer uit sluipt om ons te bespioneren. Echt slapen komt er dus nog niet van. Gelukkig is er nog geen haast. De baby zal de eerste tijd bij je mama en mij op de kamer slapen.

Je nieuwe kamertje moet ook nog geverfd worden. Ik ben dat al een aantal weken heel actief voor me uit aan het schuiven. We hebben een paar verschillende kleurtjes op de muur geverfd, en aan jou gevraagd welke kleur je het mooist vond. Dat was een slecht idee, want je had geen voorkeur. Binnenkort kiezen je mama en ik voor je.

Ook hadden we een bedje voor de baby nodig. Die hebben we afgelopen weekend gekregen, toen er een babyshower voor mama werd georganiseerd door Charlotte en tante Vief. Opa Erik, oma Thea en oom Koen hebben de co-sleeper in elkaar gezet en naar boven getild. Jij vond het reuzeinteressant en klom er gelijk in. Je had wel door dat het bedje voor de baby was, en niet voor jou. Dat scheelt.

En de baby heeft natuurlijk kleertjes nodig. Gelukkig hebben we nog tassen vol met kleren waar jij uit bent gegroeid. Die zijn we nu aan het wassen. Dit laat je onverschillig.

En voor de rest? We hebben al wat cadeautjes gekregen voor de baby. We hebben wat kleertjes, wat boekjes en een aantal knuffels gekregen. En die zijn, volgens jou, van jou. Niet dat je er heel veel mee speelt, maar er is nu niemand anders die ermee kan spelen, en er moet natuurlijk wel mee gespeeld worden. Hier moeten we het nog even over hebben.

En jouw rol in de voorbereidingen: dat doe je uitstekend. Mama krijgt knuffels en kusjes, haar buik krijgt ook kusjes en ik krijg ook knuffels en kusjes (en af en toe een aai over m’n hoofd). Je zingt liedjes en je bent vrolijk. Dit gaat heel leuk worden.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply