Samen

Den Haag, 21 januari 2019

Lieve Isa,

Vandaag begon goed. Jij zat op de bank enĀ  vertelde me dat ik bij je moest komen zitten. Je legde mijn hoofd in je schoot en vertelde me streng dat ik niet mocht bewegen. No problemo!

Je bent alweer een tijdje helemaal dol op me. Ik ben al bijna 3 jaar helemaal dol op jou, dus fijn dat we elkaar daarin vinden. Ik werk de laatste tijd al wat meer thuis, in voorbereiding op de geboorte van je broertje of zusje, en dat zal nog wel vaker worden. Jij vindt het su-per-gezellig. De eerste paar keer mocht ik helemaal niet van je werken, we moesten samen springen en spelen en stoeien en verstoppertje spelen. Het was een hele teleurstelling dat ik niet de hele tijd met je kan spelen, terwijl ik wel gewoon thuis ben.

Ik heb je geprobeerd uit te leggen dat papa ook moet werken, en je lijkt het te begrijpen. Vandaag heb ik weer thuisgewerkt en dit keer mocht ik wel gewoon werken van je (al noemde jij het “spelletje spelen”, hmm). Ik moest wel naast je komen zitten. Dat vond ik natuurlijk prima. Jij kroop lekker tegen me aan en keek een beetje televisie. Ik had m’n laptopje op m’n schoot en werkte. Af en toe keek je me heel lief aan en gaf je me een knuffel of een kus. Helemaal geweldig! Andere keren stuurde je me naar de keuken om iets te eten of te drinken voor je te halen. Na een uurtje was je het zat, en was het tijd om op me te springen (met twee knietjes in m’n buik). Al met al dus su-per-gezellig.

En over werken gesproken: het was vandaag mama’s laatste werkdag voor haar zwangerschapsverlof. De komende vier maanden heeft mama vrij van werk om in alle rust de komst van de baby voor te bereiden. We zijn vandaag samen mama op gaan halen op werk. Rond half 12 reden we naar de school waar mama werk toe. Het was wel nog even zoeken waar mama was, want het is een heel groot terrein waar ze werkt. Gelukkig wist mama natuurlijk precies waar we moesten zijn. Toen we in het juiste gebouw waren, kregen wij een rondleiding en stelde mama ons aan iedereen voor. Jij mocht nog even je mooie jurk aan iedereen showen, en toen zijn we weer naar huis gegaan. We zijn er denk ik zo’n 20 minuutjes geweest. Mama vond het heel leuk dat we haar kwamen ophalen.

En de komende vier maanden zitten jullie lekker samen thuis. Het wordt vast heel leuk! Maar als jullie elkaar even zat zijn soms, is het ook goed. Vier maanden is ook wel lang.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply