Zingen

Amsterdam, 15 januari 2019

Lieve Isa,

Je vindt zingen leuk. En ik vind zingen met jou leuk. Jij vindt het ook leuk als ik zing. Of als mama zingt. Mama vindt het leuk als jij zingt. En natuurlijk vindt zij het ook leuk om met je te zingen. Het leukste is natuurlijk om met z’n drietjes te zingen. Maar als we niet met z’n drietjes of met z’n tweetjes zingen, dan zing je ook in je eentje.

En zo vinden we je soms terug. Dan ben je lekker aan het spelen, en ondertussen ben je aan het zingen. Soms is het een liedje wat je al kent, soms improviseer je. Ons maakt het niet uit, je mama en ik vinden het geweldig. Als we het liedje kennen, zingen we natuurlijk graag mee. Jouw hoge stem en mijn lage stem mengen ook wel fijn. Daar komt bij dat ik vaak iets beter de tekst ken, dus we vullen elkaar mooi aan.

Bijna elke dinsdag- en vrijdagochtend breng ik je naar de crèche en bijna elke dinsdag- en vrijdagmiddag haal ik je weer op. Het is nogal een stuk lopen, dus jij zit op mijn schouders. En dan zingen we liedjes. ‘s Ochtends moet je altijd nog een beetje wakker worden, dus dan mag ik eerst één of twee liedjes zingen, en daarna doe je gezellig mee. ‘s Middags ben je vaak heel enthousiast en wacht je niet op mij om met zingen te beginnen.

Soms vind je een liedje een poosje heel leuk, die zingen we dan heel vaak. Maar dan opeens wil je ‘m niet meer horen, en roep je “Stop, stop” naar me. Als ik dan alsnog doorzing, leg je je hand op mijn mond. Een van onze favoriete nummers deze weken is Zigeunermeisje. Ook het liedje over de visjes vind je weer leuk, na een hele periode van niet.

Vanmiddag kom ik je weer ophalen, Ies. Ik ben benieuwd wat je dan wil zingen.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply