Zwemmen

Amsterdam, 5 december 2018,

Lieve Isa,

Vandaag vier je voor de derde keer Sinterklaas met ons. Je vindt het allemaal wel gezellig, maar niet vanwege Sinterklaas zelf. Het is vooral leuk dat we langsgaan bij je opa’s en oma’s. Gisteren is Sinterklaas langsgekomen bij jou op school. Je vond het wel leuk, maar ook een beetje spannend. Je wilde in ieder geval niet bij de Sint op schoot.

Afgelopen weekend zijn we al bij opa Erik en oma Thea geweest. Daar hebben we met z’n allen gezongen en cadeautjes uitgepakt. Er stond een mand vol met cadeaus, en jij mocht ze uitdelen. Drie keer raden wie de meeste cadeaus heeft gekregen. Je mocht ook helpen met uitpakken. Je besloot uiteindelijk dat het sneller was om de cadeaus maar alvast uit te pakken, en het uitdelen over te slaan.

Aanstaande zondag vieren we Sinterklaas bij je bonpa en oma Elma. Ik verwacht dat daar ongeveer hetzelfde zal gebeuren.

Maar genoeg over Sinterklaas, ik wil vandaag eigenlijk schrijven over zwemmen. Vorig jaar hebben we een aantal keer gezwommen, maar dat vond je niet zo leuk. We zijn er daarom mee opgehouden. Een paar weken geleden hebben we het weer geprobeerd, en je vindt het “superleuk”. Zolang we niet op zaterdagochtend naar het kinderklasje gaan, vind je zwemmen helemaal top! We gaan daarom nu met z’n tweetjes op maandagavond. Mama heeft dan een avondje ‘vrij’ van ons, en wij kunnen lekker in het zwembad spelen.

Wat doen we daar dan? Als we binnenkomen moeten we eerst even douchen en krijg jij je zwemvleugeltjes om. Daarna springen we in het ondiepe bad (ik hoef je niet meer op te vangen) en gaan we spelen! Jij gaat graag van de glijbaan, je springt graag van de kant, en het is ook leuk als ik achter je aanzit om te je te pakken (zolang ik je maar niet daadwerkelijk pak, want dan is het spelletje voorbij).

Wat ik heel leuk vind om te zien is dat het allemaal steeds beter gaat. Je hebt geleerd dat je niet mag rennen in het zwembad, waardoor je niet meer struikelt. Je springt nu zelf van de badrand af, terwijl je dat een paar weken geleden nog niet durfde. Het beste van allemaal: je kan nu zelf een beetje zwemmen. Als ik je loslaat in het bad, en ik sta zelf een metertje verderop, kan je nu naar me toe spartelen! Heel leuk, en heel goed van je, Ies!

En gelukkig vind je het zelf allemaal heel leuk. We zwemmen nu dus vaak samen op maandagavond, maar elke keer als we langs het zwembad lopen, vraag je of we kunnen gaan zwemmen. Soms kom je ook naar me toe als we thuis zijn, en dan vraag je “Papa, zwemmen asjeblief”. En als we dan hebben gezwommen, ben ik “heel heel heel heel heel heel lief” en krijg ik een dikke knuffel en een kus. En dat is meer dan genoeg beloning.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply